Virtuell virkelighet 25/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

NRK nett-TV 7. juli 2021. Klikk for større bilde.

Vv 1: Futtbold. Pave Johannes Paul II sa – hevdes det – at av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste. Det har den skattefinansierte TV-kanalen NRK tydeligvis tatt konsekvensen av. Etter en drøy uke med gjentatte utsatte nyhetssendinger p.g.a. direktesendt fotball ble Dagsrevyen onsdag forhåndsannonsert på nett-TV med meldingen som er vist her. Organdonasjon, journalistdrap i Nederland og presidentdrap på Haiti var mindre viktige nyheter.

֎֎֎

Vv 2: Flagg. Under det pågående internasjonale fotballstevnet nevnt i forrige notis var det nylig kamp mellom lagene fra Danmark og England. Pussig nok har jeg ikke sett at noen har påpekt likheten mellom de to landenes flagg, som begge har fargene rød og hvid med et kors. Dannebrog er eldst (1100-tallet), det engelske trolig et par hundre år yngre. Klikk nedenfor for å lese mer om flaggene.

              

֎֎֎

Resett 17. juni 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: Høy pris. Heldigvis er det faste priser på Vinmonopolet i Sandvika. Der gir de ikke en gang kvantumsrabatt til faste kunder. Men de som står i corona-kø der, er veldig snille.

.

֎֎֎

Vv 4: Utseende. Etter at Ida Creed sluttet seg til de opptredende i NRK Dagsrevyen, mente jeg en kveld å observere at den skattefinansierte TV-kanalen har innført et visst standardutseende for fremtreden i nyhetene. Når svartsmuskede folk som Yama Wolasmal og Sidsel Wold har sluppet til, må det skyldes at NRK-ledelsen tror at de to kan gli ubemerket inn der de arbeider – med blå NRK-mikrofon i hånden og kameraoperatør på slep …

     
Ida Creed, Ida Dahlback og Åse Marit Befring, alle med standardutseende som tilfredsstiller NRK Dagsrevyens krav.

֎֎֎

Aftenposten 1. juni 2021.

Vv 5: Vaksine. Notisen til høyre sto i Aftenposten for over en måned siden, og totaltallet omfattet også den fullvaksinerte bloggeren (uten meg hadde tallet vært 1.006.267).

֎֎֎

Sandvika storsenter 2. juli 2021.

Vv 6: Parkering.  Ta en ekstra titt på bildet til høyre, og legg merke til hvordan bilen med sladdet skilt er parkert. Oppstillingen signaliserer tydelig at eieren mener at med Mercedes kan man stå som man vil.

֎֎֎

Resett 6. juli 2021. Klikk for å lese.

Vv 7: Kunnskap. Resett-lenken til høyre viste seg å handle om biltekniske kunnskaper, og på det beskrevne kunnskapsfeltet kom selv bloggeren til kort.

֎֎֎

Aftenposten 7. juli 2021. Klikk for å lese hele kommentaren.

Vv 8: Politikampanjer. Både Aftenposten og NRK Dagsrevyen har hatt kritisk omtale av Norsk Narkotikapolitiforening. Aftenposten nevner i forbifarten at politiet har hatt en kampanje mot russ. Den ga ikke resultat her omkring.

֎֎֎

Vv 9: Dager. SMTOTFL sto det over hver månedsrubrikk på de gamle helårs-kalendrene på papp-plate. Det var i den tiden da søndag var første ukedag, som man kan høre i innledningen til Hele uken alene med den norske gruppen The Monn Keys.

(Innlegget ble påbegynt 08.07.2021 og fullført 08.07.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no