Vinterferiesmilet

Denne uken har det vært vinterferie bl. a. i Oslo-området. Føreforholdene er visst slik at de som vil risikere liv og lemmer, kan gå ut i skogen og forflytte seg på nedbøren ved hjelp av ski. Mine ski ble etter hvert ubrukelige fordi løypesporene, beregnet på nyere ski enn mine, ble så smale at et par normalt brede treski med huitfeldt-bindinger stadig kilte seg fast. Så nå står skiene på garasjeloftet. Når det kommer så mye sne at jeg kan gå rett inn dit, skal jeg vurdere å hente dem frem.

Men det finnes andre ting å foreta seg i vinterferien. NRK Østlandssendingen fortalte torsdag om Vinterpuls, et vinterferieseminar som Norges Musikkorps Forbund arrangerer for tredje år på rad. Der instruerer sør-afrikanske musikere om  sin musikk på sin måte. De unge deltakerne (korpsenes yngste?) så ut til å trives, og en av dem presterte uken fineste smil da hun ble spurt om denne musikken var “gøyere” enn norsk. Smilet har jeg gjengitt til slutt i klippet nedenfor, og jeg gjentar et gammelt jungelord: “Mussikk er et gøyalt spell” (mussikk skal ha to s’er her).

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.