Vaklende veganer

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.
___________________________________________________________________________

Overskriften handler ikke om bloggeren. men om en dame ved navn Annebjørg, omtalt i et oppslag i Resett. Selv har bloggeren spist alle varianter av kjøtt i julen, fra sild til sau, gris og kalkun.

Min andel av grøntfôr i maten fikk jeg som barn fordi far solgte grønnsaker. Det kundene ikke ville ha, kom til min mors kjøkken, og hun kastet ikke mat. Tomater med bløte partier ble tomatsuppe, flekker på blomkålen kunne skrapes vekk. Jeg har sett en lærebok i husstell fra 1930-tallet med et helt kapittel om bruk av rester – det kapittelet tror jeg kanskje mor hadde lest og lært seg utenat.

«Skogens ville dyr» er dels rovdyr, dels byttedyr. Når dette åpenbart er den naturlige tilstanden, har jeg vanskelig for å forstå hvorfor mennesket, som er en omnivor (alteter), ikke skal spise kjøtt. Kan de som står bak denne troen, ha forlest seg på Thorbjørn Egners Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen, der «Hakkebakkeskogenloven» blir vedtatt på udemokratisk vis:
1. Alle dyrene i skogen må være venner.
2. Ingen får lov til å spise hverandre.
3. Den som er doven og ikke finner mat selv, må ikke ta mat fra andre.

Tenk over dette, og legg merke til at Egner i siste del av første vers i sangen Grønnsakspiservise gir en god beskrivelse av en som har ADHD. Les også gjerne (om igjen?) Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte.

(Innlegget ble påbegynt 29.12.2021 og fullført 29.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no