Tilbakeblikk 14.06.2019

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

28 prosent uten tillit til barnevernet – med god grunn (30.03.2018)
Overskriften i innlegget dette tilbakeblikket er knyttet til, antyder min holdning til norsk barnevern. Nå har det kommet en engelsk bok om temaet, Stolen childhood, som er omtalt av Irene Hov. I omtalen er også lenker til hvor boken er å få kjøpt. For balansens skyld tar jeg også med et innlegg i Aftenposten  fra april i år, Hvorfor denne skepsisen til det norske barnevernet, av direktør for Barne-, ungdoms- og familieetaten Mari Trommald.

Hijab-saken fra Bryne (24.02.2017 og 11.03.2017)
For over to år siden skrev jeg om Bryne-frisøren Merete Hodne. Hun nektet å frisere en kunde som kom inn i salongen med hijab, og ble for det ilagt en bot for diskriminering på grunn av religion. Denne saken ble anket helt til Høyesterett, og endte med en bot på kr 7000, noe som burde vært omtalt her i bloggen tidligere. Men tro hva reaksjonen mot Karine Haaland i Document blir når hun sier sin hjertens mening om den første hijabkledde på Stortingets talerstol?
Saken om Bryne-frisøren ble kjent også fordi revygruppen Løgnaslaget brukte betegnelsen “nazi-frisør” om Hodne i en skjetsj. Hun ba dem om å endre teksten, og da det ikke skjedde, saksøkte hun revygruppen for ærekrenkelser. Hun har tapt i tingretten og lagmannsretten, og saken er nå anket til Høyesterett.

(Innlegget ble påbegynt 13.06.2019 og fullført 13.06.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no