Alternative fakta 24/19

___________________________________________________________________________

Langset lå godt utenfor sikkerhetssonen som ble opprettet etter eksplosjonen i en hydrogentank på Kjørbo. Klikk på kartet for å se det i fullskjerm.

AF1 – Eksplosjon: Det smalt ganske kraftig i nabolaget på mandag, så kraftig at det ga gjenlyd helt inn i Dagsrevyens studio. Langset ligger 900 m unna eksplosjonsstedet, og derfor godt utenfor sikkerhetssonen på 500 m som politiet opprettet rundt hydrogenstasjonen på Kjørbo. Men den nye badeparken på Kadettangen lå innenfor sonen, og der ble det raskt tomt for folk i godværet. E-18 lå også innenfor, og ble stengt. Dermed ble det helt stille på eiendommen, og ettersom vi da visste at ingen var blitt skadet i eksplosjonen, var det flere av oss som var enige om at dette burde vi gjøre oftere.

oooOOOooo

Hvis det blant bloggens lesere finnes avvikere som vil se denne plansjen i leselig størrelse:, må de klikke på bildet.

AF2 – For damene: Vi er der igjen: Selv en sportsvegrer som jeg kan ikke unngå å observere at det foregår en turnering med ball i Frankrike. Både Aftenposten og Dagsavisen har brukt hver sin helside til noe som er ment som en instruktiv plansje fra FIFA/NTB/NRK  med overskriften Veien til VM-finalen. Men dette er damefotball, må vite, og der man i alle andre sammenhenger ville brukt flagg som symbol for de enkelte nasjonene, har man her brukt lagenes drakter. For meg spiller det liten rolle. Jeg gjør som vanlig og sparer mye tid på å vente med å se på til finalen er slutt og jeg kan få vite hvem som vant.

.

.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese om interseksjonalitet og finne lenken til interseksjonalitetskalkulatoren.

AF3 – Fremmedord: Ved hjelp av nettavisen Resett har jeg nå lært meg et nytt ord: interseksjonalitet. I oppslaget Nå kan du måle hvor undertrykt du er skriver avisens spalte Xtra om dette, og der er det også lenke til en interseksjonalitetskalkulator (denne bloggen må snart bli utstyrt med lengre linjer!) hvor man kan få vite hvor undertrykt man selv er.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese om diskotek den gang Budstikka stavet det “discoteque”.

AF4 – Moderne dans: For femti år siden kunne Asker og Bærums Budstikke fortelle om Bærums eneste discoteque, som lå på Stallkroen. “Discoteque er ikke noe som er kommet i det siste. Opprinnelig var det engelskmennene som begynte å bruke det i ungdomsklubbene. Dette har gjort utslag over hele Europa, og her i Oslo har man 5-6 klubber.” Men det er dyrt i drift, må vite. Ca. 20.000 for et skikkelig anlegg, og så må man hele tiden skaffe til veie de siste nykommerne på platemarkedet. Selv hører jeg fortsatt ikke til målgruppen.

.

oooOOOooo

Klikk på teksten for å se den i leselig størrelse.

AF5 – Nytelsesmidler 1: Hvordan ølprisene bestemmes nå, vet jeg ikke, men for hundre år siden hadde provianteringsdepartementet hånd om dette. Hadde dette vært dagens priser, ville nok ølutsalgene gått tomme i løpet av kort tid: “Bayerøl og pilsenerøl 71 øre pr. liter”. Pant kommer i tillegg, men likevel. Prisene gjelder fra 16. juni 1919.

.

.

oooOOOooo

AF6 – Nytelsesmidler 2: For femti år siden hadde Aftenposten andakt i lørdagsavisen (det kom ingen avis på søndag), og det var tillatt med reklame for alkohol og tobakk. Så da kunne man kombinere tre ting på avisens side 3.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 13.06.2019 og fullført 13.06.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no