Tilbakeblikk 12.04.2019

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Offentlig omsorg er farlig? (05.04.2019)
“Tolga-saken” er enda en variant av offentlig “omsorg”. Tre brødre ble feilaktig gitt diagnosen psykisk utviklingshemmet og ble mot sin vilje satt under vergemål av Tolga kommune. VG avslørte at dette hadde utløst mer statlig støtte til kommunen, og ordføreren har bedt familien om unnskyldning. Nå forteller Aftenposten at Tolga kommune har klaget VG inn for Pressens faglige utvalg (PFU). Der bør kommunen ha svært gode argumenter for å få gjennomslag!

Ukens biting: Dårlig politisk barne-TV (29.03.2019)
Charlotte Blanche Myrvold og Lin Marie Holvik arbeider i Kulturtanken, som  er en etat under Kulturdepartementet med ansvar for kunst og kultur til alle skoleelever i Norge. Også de har reagert på hvordan NRK opptrådte under skoleelevenes “streik” for klimaet for et par uker siden. En vits for NRK er tittelen på innlegget i Dagsavisen.

En folkekjær dikter fra Oslo (02.02.2018)
I blogginnlegget om André Bjerke sto det ingenting om at han ble dømt i Forfatterforeningens såkalte “æresdomstol” i 1945 på grunn av påstått tyskvennlige handlinger under krigen. Jeg ble kjent med dette da Forfatterforeningen nylig beklaget sin fremgangsmåte den gangen. Da det resulterte i at Kjartan Fløgstad meldte seg ut av foreningen, stusset jeg. Og jeg gjengir gjerne Aftenposten-innlegget André Bjerke ble frikjent i 1946 (les også den lille rettelsen) av forfatterens datter Vilde Bjerke.

(Innlegget ble påbegynt 12.04.2019 og fullført 12.04.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no