Alternative fakta 15/19

___________________________________________________________________________

Sandvika stasjon slik den opprininelig så ut. Bildet er tatt i retning mot Oslo. Klikk på bildet for å se det i stor utgave i eget vindu.

AF1 – Påskehilsen til bloggabonnent – 1: Det gamle postkortet ovenfor viser Sandvika stasjon slik den opprinnelig så ut da jernbanen kom til Sandvika i 1872. Bildet er tatt i retning mot Oslo, og stasjonsbygningen bak leskuret nærmest er senere flyttet litt, men eksisterer fortsatt og er nå grønnmalt. Dette går med hilsen til den av bloggens trofaste abonnenter som sikkert koser seg mest over påskriften “Blommenholm pr. Christiania”, som er avsenderadressen. Postkontoret på Blommenholm, som lå i stasjonsbygningen der, fikk etter hvert postnummer 1310. Da posten etter hvert klarte seg med bare postnummeret (stedsnavnet var en egentlig unødvendig tilføyelse), ble 1310 Blommenholm til  1365 Sandvika. Men takket være gode argumenter fra bloggabonnenten heter det nå 1365 Blommenholm.

oooOOOooo

Asker og Bærums Budstikke 29. mars 1919. Klikk på bildet for større utgave i eget vindu.

AF2 – Påskehilsen til bloggabonnent – 2: En lilten rest av en tidligere stor variant av dyrehold finnes hos en av bloggens abonnenter som holder til her på bruket. Der bor kaninen Bente, som stort sett holder til i sitt bur. Så vidt jeg vet, er hun den eneste kaninen her i nabolaget, selv om det faktisk kan være flere titall av dem hvis de andre er like stillfarende som Bente. For hundre år siden var kaninhold adskillig mer utbredt i Bærum enn i dag, noe utklippet til høyre fra Asker og Bærums Budstikke er et vitnesbyrd om.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

oooOOOooo

AF3 – Påskehilsen til bloggabonnent – 3: To varianter av kaffelaging er illustrert nedenfor. Selv befinner jeg meg et sted mellom disse ytterpunktene. En av bloggens abonnenter befinner seg nærmere den som er beskrevet i tegneseriens første tre bilder, med daglig jobb i kaffeserveringsbransjen.

Klikk på tegneserien for å få den i leselig størrelse.

oooOOOooo

AF4 – Gratis kollektivreise: Senior Norge har foreslått for Ruter at alle over 80 bør reise gratis. Én av begrunnelsene er at flere eldre sliter med å betale for turen på grunn av kompliserte betalingsløsninger (det gjelder også folk under 80, som jeg). Nå har Ruter innført gratis reise for alle under 6 år, og har utvidet barnebilletten opp til 18 år. Jeg har fortsatt noen år igjen til 80, kanskje kan jeg da reise gratis? Mer trolig blir det vel slik at  betalingsløsningen blir enklere? Foreløpig blir det mest bil for meg.

oooOOOooo

AF5 – Parkering: En gang i vinter måtte jeg en tur til Oslo sentrum i et ærend der jeg måtte bruke bil. Turen bekreftet Bizarro-tegningen til høyre. Ikke noe sted mellom Karl Johans gate og sjøen fant jeg en parkeringsplass der jeg kunne stå lovlig i 10-15 minutter, bortsett fra en underjordisk parkering like ved Akershus festning – men der kunne jeg ikke kjøre inn fordi bilen min er 1,9 m høy. Heldigvis er det en varebil, og til slutt fant jeg en parkering for varebiler der det var én ledig plass. Det kostet 60 kroner for en time (måtte legge til litt tid for gangavstand).

oooOOOooo

AF6 – Lokal vold: Riktignok kan jeg bli ganske irritert når jeg er i Sandvika, i første rekke når jeg må oppsøke Kommunegården. Men jeg var ikke involvert i den slåsskampen Budstikka skrev om nylig.

(Innlegget ble påbegynt 12.04.2019 og fullført 12.04.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no