Sandviksbukta – igjen

Det er ikke alltid hyggelig å få rett. Jeg har tidligere i år lansert “Kadettangen-konspirasjonen” (nr. 3), og to ganger (nr. 14 og nr. 16) har jeg advart mot at kommunen planlegger å fylle deler av Sandviksbukta med stein. Enda mer stein, egentlig, for E18 ligger på en steinfylling, og utvidelsen av Kadettangen er en steinfylling. Nå bekrefter en reportasje i Budstikka mine bange anelser: politiske vedtak blir ikke etterfulgt. Det er kanskje ikke så rart, når MIK-utvalgets formann Morten Skauge indirekte bruker bruddene på vedtakene som argument for ikke å gjøre om på fadesen.

Fra Bærum kommunes nettsider: Byutvikling i Sandvika (kommunaldirektør Arthur Wøhni). Velkommen til “Barcode Sandvika”! Klikk på bldet for stor visning.

Det er et slikt kommunalt system som skal saksbehandle planene om en ny bydel langs utsiden av nåværende E18 i Sandviksbukta. Tidsperspektivet før en ny bydel eventuelt står ferdig, er langt. Men første delmål er åpenbart å få ødeleggelsene inn i arealplanen. Det er ikke så vanskelig, for bare de svært skarpøyde har klart å finne opplysninger om planene der før vedtak er gjort. Senere blir det bare å henvise de som protesterer, til tidligere vedtak, og gjennomføre planene. Jeg har dessverre liten tillit til dette systemet, men oppfordrer alle som vil bevare Sandviksbukta om å si sin mening til beslutningstakerne før det er for sent.

Ideen om å fylle Engervannet med stein og bygge der ble avvist som urealistisk i Budstikka. Eneste forskjell fra planene om å fylle stein i Sandviksbukta langs Lakseberget er at Engervannet ligger på den andre siden av Sandviksåsen.  Klikk på bldet for å lese Budstikkas artikkel.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.