Otto, en liten tøffing

Bichon friséen på bldet er ikke Otto, men stilen likner.

I dag har Otto navnedag. For meg er navnet Otto først og fremst knyttet til en krabat med hvit, krøllete pels av rasen bichon frisé. “… en positiv og glad rase, som liker å være med på det meste. Det herlige tempera-mentet er et av rasens særtrekk,” står det på Norsk Kennel Klubs nettsider om rasen, og beskrivelsen passet godt på Otto.

Høyden på en bichon frisé er omtrent som langsiden av et A4-ark, så Otto ruvet ikke i landskapet. En gang han var gjest hos meg, gikk vi en lang tur. Dette var på senvinter/vår, og brøytekantene var fortsatt en halv meter høye enkelte steder. Ved en slik brøytekant hadde en bekjent observert meg fra bilen mens jeg åpenbart gikk alene og snakket ned i bakken. Det hun ikke så, var Otto, som jeg snakket til, og som var skjult av brøytekanten.

I egne øyne var Otto høy og mørk, og han hadde liten respekt for hunder som var større enn ham. Han var oppdratt til å være nokså fryktløs, noe som var nødvendig når han skulle være med sin vertsfamilie på motorsykkelstevner med mye støy og mange mennesker. Både på stevner og når han var med matfar på jobb hos en bilforhandler, fikk han oppnavnet “pussefilla”. Han likte godt å stå på to ben bak disken i delelageret og betjene kunder.

Otto holdt til i et musikalsk hjem, men jeg vet ikke hva han selv syntes om musikk. Trolig ville han likt både Hound Dog med Elvis Presley (i hvert fall rytmen) og Hunden sjunger för månen (særlig teksten).

   

Otto gikk ut av tiden i møte med en bil. Som nesten alle hunder kom han nok direkte til himmelen (unntaket er nevnt i Alternative fakta – uke 40), og der tror jeg han er muntrasjonsråd for de andre hundene.

(Innlegget ble påbegynt 31.10.2017 og fullført 02.11.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no