NRK-streik og medievaner

NRK-journalistene som er organisert i Norsk Journalistlag, har streiket siden tirsdag kl. 13.01:

Etter min mening er streik i dagens samfunn helt hinsides all fornuft. Uansett hva som blir sagt om at liv og helse ikke er truet, er det et faktum at streiken går ut over alle andre enn de den skal ramme, som derimot sparer lønnsutgifter i streikeperioden. Det er altså tredjepart som blir brukt som gisler for å fremme de steikendes sak. NRK-journalistenes streik er ikke noe unntak, her er gislene folk som av ulike grunner ikke har andre muligheter enn TV til å se et barnetog på 17. mai.

Hva streikes det så for eller mot? Den gjennomsnittlige grunnlønnen pr. år for en NRK-journalist er ifølge Dagsavisen kr 585.000. Journalistlaget i NRK vil ha en økning på kr 19.500, NRK tilbyr kr 11.000. Streiken dreier seg altså om et årlig, gjennomsnittlig beløp på kr 8.000 for hver av de streikende. NRK-journalistene tjener forøvrig  kr 53.280 mer enn gjennomsnittet for alle ansatte i Norge. Selvsagt må de streike!

Etter først å ha vært uten internett og dermed uten nett-TV i en uke, rakk jeg å få med meg NRK Dagsrevyen på mandag, og så var det slutt igjen. Uten internett ble en billig DAB-radio og lineær-TV løsningen for å få tilgang til nyhetssendinger. Uten NRK har jeg som morgenradio “bare” Danmarks Radio, Sveriges Radio og BBC World å velge mellom. Det er typisk for min nåværende bruk av direkte nyheter at jeg oppdaget streiken først da jeg skulle se Dagsrevyen tirsdag kveld. Da tok det meg få minutter å opprette et månedsabonnement (kr 99,-) på TV2 Sumo, slik at jeg nå har tilgang til TV2 Nyhetskanalen hele døgnet. Slik får jeg dekket mitt behov for radio- og TV-nyheter, og så får NRK-journalistene bare streike i vei.

(Innlegget ble påbegynt 17.05.2018 og fullført 17.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no