I anledning 8. mars

I dag er det 8. mars.  og det er tillyst flere demonstrasjonstog. Jeg kommer ikke til å gå i noen av dem. Men en tale for dagen kan det alltids bli plass til. Jeg fant den i Morgenbladet, og “festtaleren” er Espen Thoresen. I likhet med de fleste andre klippene i dette innlegget har talen en litt annen innfallsvinkel til 8. mars enn det man trolig kan vente av parolene i dagens demonstrasjonstog.

Det kan også være grunn til å se 8. mars i et litt bredere perspektiv. For over ett år siden vedtok Stortinget ny likestillingslov, fremlagt av før-forrige statsråd Solveig Horne. Øivind Østberg i Document redegjorde for loven i januar i fjor under overskriften Drømmen om det fullkomne samfunn.

Årets 8. mars-tog begynte allerede 18. januar. Da besto det riktignok av bare én person, men fikk likevel bred dekning i NRK Dagsrevyen. Andre medier fulgte opp, bl. a. Resett (Maria Zähler) og Aftenposten (innlegg av Kaja Tømmerås på Si;D).

Selv bor jeg alene, men hadde jeg holdt meg med damer i huset, ville jeg nok prøvd å ha en viss kontroll over dem. Til det formålet får man nå kjøpt appen Absher, utviklet i Saudi Arabia. Etter beskrivelsen kan den anbefales på det sterkeste. Se bare hva Abdulbadi Hussein skriver på Google Play (salgskanal for Absher) 17. februar i år:
___What a wonderful app that helps you to do your governmental requirements so ___easily. You can issue, renew, delegate and view your properties & your ___independents status and the validity of their documents & yours as well. Not to ___mention the great favors for old, young, women, labors and business people. ___You never know how much time & how many waiting queues were reduced so ___significantly by only one app under one umbrella.
Google-oversettelse til norsk (det kan være lettere å skjønne engelsken!):
___Hva en flott app som hjelper deg med å gjøre dine offentlige krav så enkelt. Du ___kan utstede, forny, delegere og se dine eiendommer og din uavhengige status og ___gyldigheten av deres dokumenter og din også. For ikke å nevne de store ___favoriseringene for gamle, unge, kvinner, arbeid og forretningsfolk. Du vet aldri ___hvor mye tid og hvor mange ventekøer ble redusert så signifikant av bare én app ___under en paraply.

Og siden vi nå er på den kanten, altså Saudi Arabia: Her er en god veiledning for de av bloggens lesere som vurderer å begynne med hijab:

(Kommentarer til dette innlegget eller til enkeltklipp i det ønskes hjertelig velkommen, forutsatt at de inneholder opplysninger om datoen for den internasjonale mannsdagen.)

(Innlegget ble påbegynt 03.03.2019 og fullført 07.03.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.


Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no.