Hurra for 17. mai!

I dag, på grunnlovsdagen, begynner bloggen selvsagt med nasjonalsangen.Når jeg hører de første tonene, er det en naturlig refleks å reise seg. Det synes jeg også bloggens lesere bør gjøre når Den norske Studentersangforening femfører de tre versene det er vanlig å synge. Så kan man heller sitte når koret i et annet blogginnlegg synger alle åtte vers.

Som taler for dagen har jeg valgt Francis Bull (1887-1974). Han var professor i norsk litteraturhistorie ved Det Kongelige Frederiks Universitet (nå Universitetet i Oslo) lenge før jeg studerte norsk der, og var en kulturpersonliget også etter at han ble “emeritus”.
Hans halvtimelange tale er opprinnelig et radioforedrag fra 1963. Trolig holder Francis Bull også dette foredraget uten manuskript, i likhet med de fjernsynsforedragene jeg har sett med ham – han hadde alt i hodet, inkludert lange litteratursitater. Hør og nyt Francis Bull fortelle om 17. mais historie gjennom årene:

___________________________________________________________________________

Tillegg 17. mai kl. 16.15: Dagens borgerrtog i Sandvika, filmet ved avmarsj fra Løkkehaven ca. kl. 15.00.

(Innlegget ble påbegynt 15.05.2017 og fullført 17.05.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no