Hans Rosling gjorde statistikk morsomt

Et uttrykk sier at det finnes tre former for løgn: sort løgn, hvit løgn og statistikk. At statistikk ikke er løgn, ville den svenske statistikeren Hans Rosling sikkert ha kunnet bevise klart og lett forståelig. Men han døde dessverre nylig, bare 68 år gammel, og statistikkens verden har lidd et stort tap.

Mange har sikkert sett Roslings statistikkpresentasjon på NRK. På nettstedet TED ligger foredraget The best stats you’ve ever seen. I tillegg til foredragets faglige innhold er dette en svært god demonstrasjon av hvordan et hjelpemiddel som Power Point kan brukes. Her er bildene på skjermen en integrert del av foredraget, ikke foredragsholderens disposisjon presentert i “kulepunkter”. Så avanserte illustrasjoner som i Roslings foredrag kan ikke alle lage, men han viser et prinsipp for slik billedbruk.

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.