Gjerne DAB, men hvorfor fjerne FM?

I løpet av året forsvinner FM-sendingene på NRK og en rekke andre kanaler. Noen nærradiostasjoner fortsetter å sende på FM, men det meste av radio-Norge sender bare på DAB. De radioene folk har hjemme og radioene i de fleste av landets noe over 3 millioner biler, blir dermed ubrukelige.

Det som kommer ut av høyttaleren, er allerede i dag produsert digitalt. Så hvorfor da fjerne muligheten til fortsatt å lytte på radio slik vi har gjort de siste femti årene? Ikke bare jeg lurer på dette. I en spørreundersøkelse for Dagbladet var 65 prosent av de spurte imot å slukke FM-nettet.  Og Henning Carr Ekroll spør betimelig i Aftenposten: “Om DAB er så bra, hvorfor må vi da tvinges til å ta det i bruk?”.

NRK er en reklamefri kringkaster, men ikke når det gjelder DAB. Én av reklamefilmene har jeg lagd min egen, utvidede versjon av, med kommentarer til påstandene i filmen og til slutt en melding til NRK. Meldingen blir sendt i løpet av helgen, og enten jeg får svar eller ikke, så lover jeg å fortelle om det. Se helst originalfilmen før du ser min utvidede versjon nedenfor.

 

 

 

oooOOOooo

Svar mottatt 12.01.2017 fra DAB@nrk.no:

 

 

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Share

Én kommentar til “Gjerne DAB, men hvorfor fjerne FM?”

  1. “Folket slakter DAB-overgang”, sier vel det meste.

    Og, ja Torgeir, håper du ikke holder pusten mens du venter på de 3 DAB-radioene!anti-demokrati.

    Dette er jo noe av det frekkeste myndighetene har vartet opp med så lenge jeg har levd. Og de som rammes er de minst ressurssterke i blant oss. Arrogant, unødig, frekkt og miljøfiendlig er det og. En ting jeg skulle likt å vite er hvem som tjener på overgangen, det er i hvert fall ikke lytterne som må kjøpe nye radioer. Og sist men ikke minst; hele saken oser av anti-demokrati. Vi har ikke blitt spurt om vi er interessert i eller ønsker DAB! Vi er blitt overkjørt. Og all DAB-reklamen er bare et tegn på at her skal det “selges” et produkt ingen egentlig vil ha. At Norge er det første land i verden forteller bare at vi har for mye penger å bruke på unødvendige ting og at myndighetene våre ligger i forkant når det gjelder arroganse.
    Men det blir kanskje til det beste. Jeg har lagt merke til at man ikke er interessert i folks bidrag og meninger i nevneverdig grad hverken i radio eller TV nå for tiden. De eneste gangene folk blir invitert til å bidra er til tullete gjettekonkurranser og fjas. Så om folk slutter å høre på radioene er kanskje bare en god ting.
    PS Har nå vært i utlandet i en måned og har ikke savnet radioen en eneste dag….

Det er stengt for kommentarer.