“Gammal man gör så gott han kan”

Førerkort for 11 kjøretøytyper.

Forrige uke fikk jeg sertifikatet – i posten. Tidligere var det et uttrykk for at man hadde fått førerkortet uten å beherske kjøringen i nevneverdig grad. Nå er det en årlig foreteelse fordi jeg er blitt så gammel at mitt førerkort for minibuss må fornyes årlig. Fastlegen min var riktignok så raus i år at han skrev ut legeattest for to år, men Satans vegvesen, som utsteder førerkortet, ville bare godta ett. Men som kopien til høyre av førerkortets bakside viser, har jeg hele 11 kjøretøytyper å velge mellom, så se opp!

Premie fra Vinmonopolet!

Aldersgrenser er det også på Vinmonopolet, som jeg besøkte sist fredag. Han som sto foran meg i kassekøen, ble avkrevet aldersbevis. Så for ikke å forsinke køen bak meg, fomlet jeg frem mitt nylig mottatte førerkort med alle personopplysninger. Det var visst ikke nødvendig, men jeg fikk en kjærlighet på pinne med emballasje påtrykt “Takk for at du viste leg!”.

Alt dette pratet om aldersgrenser har selvsagt sin bakgrunn i at jeg er i ferd med å passere åremålsdagen nok en gang. Fastlegen min bekreftet da jeg var der for å få legetattest til førerkortet, at hvis man i min alder våkner uten å ha litt vondt et eller annet sted, er man antakelig død. Så jeg bærer over med litt vondt om morgenen og trøster meg med det som sto nederst på et av treffene da jeg nylig søkte etter et tidligere blogginnlegg på nettet:

Og fortsatt er det et stykke igjen til jeg er på linje med “Gammal man”-figuren fra revyen Gula Hund. Han spilles av Hasse Alfredson, som ville fylt 88 år i dag.

(Innlegget ble påbegynt 25.06.2019 og fullført 25.06.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no