En lærerik uke med tilhengerlift

Den viktigste lærdommen først: Neste gang jeg skal leie tilhengerlift eller annet utstyr, skal jeg også leie hos Naboen.

Bildet over er tatt lørdag 2. juni, og viser bloggeren som med stø hånd manøvrerer tilhengerliften leid hos Naboen. Fullt så stø var nok ikke hånden den foregående mandag, da arbeidet egentlig skulle vært gjort, og jeg i stedet klarte å velte tilhengerliften da jeg skulle svinge “vogntoget” (Satans vegvesens betegnelse på bil med tilhenger) inn Gamle Drammensvei. Tilhengerliften tok adskillig mer innersving enn den tilhengeren jeg til vanlig bruker, høyre hjul kom opp på kanten rundt hekk og plen, og det var velt og full stopp. Liften lå på siden og stengte Gamle Drammensvei, men ikke inn- og utkjøringen til Kiwi. Jeg ringte straks Naboen for å melde fra om uhellet, og dermed var saken i de beste hender. Etter få minutter ankom en av firmaets ansatte, og kort tid senere var kranbil bestilt (hengeren var ikke lenger kjørbar) og det var bare å vente. Fra Naboens mann Det kom ingen kritiske merknader til min tvilsomme manøvrering, heller ingen beklagelser over bortkastet tid som skulle vært brukt til noe nyttigere – bare hyggelig prat og forsikring om at jeg ikke var den første som hadde vært uheldig. Det er høysesong for kranbiler, så det tok tid før den kom. Men allerede etter drøyt to timer var tilhengerliften på kranbilens lasteplan og veien åpen for vanlig ferdsel igjen.

At Naboens ansatte er proffe når det gjelder håndtering av utleie, også når det oppstår uhell, er egentlig en selvfølge. At de i tillegg er hyggelige å omgås, er ikke en selvfølge, men det er de. Og at de har samme form for humor som jeg, er vel bare flaks. Da jeg hadde levert skademelding og sa pent adjø, var meldingen: “Du får ha en fortsatt … bedre dag!” Og da jeg kom for å hente ny tilhengerlift som var ledig noen dager senere (de torde å leie ut på nytt til meg!), fikk jeg bekreftet at dette ikke var den samme som sist: “Den er sykemeldt”.

Jeg har leid slikt løfteutstyr tidligere, og dagens utstyr er noe helt annet enn for 10-20 år siden. Første gang jeg brukte en tilhengermontert lift, måtte den plasseres ved hjelp av bil, og jeg husker at far og jeg hadde en slitsom jobb med å manøvrere den på plenen, med plater som måtte legges under hjulene så den ikke sank nedi. Den jeg nå brukte, var mye lettere (men samme rekkevidde), og den hadde drivhjul slik at jeg kunne flytte den uten bil. Og så var den så velholdt (jeg trodde først den var ny) at jeg syntes jeg måtte tørke vekk malingsøl som ikke var til å unngå under arbeidet.

Da jeg bestilte tilhengerliften, ba jeg Naboen ordne med bra vær. Der var jeg ikke presis nok, for som alle har fått med seg, lå maksimumstemperaturen sist helg rundt 30 grader i skyggen i Oslo-området – bra vær, men ikke arbeidsvær. Men jeg fikk malt i høyden på to fasader, og taket på sidebygningen ble renset for nedfall fra den store bjerken som lener seg over huset. Åtte timer hver dag fredag til søndag i den varmen er i meste laget for en gammel mann, men jeg overlevde. Leieboerens barn fikk også en tur i høyden i en pause, og var like begeistret over utstyret som jeg.

(Innlegget ble påbegynt 06.06.2018 og fullført 06.06.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no