Dagens tenåring

Flagget er heist til ære for prinsesse Ingrid Alexandra, som trer inn i tenåringenes rekker i dag.

Om mange, mange år blir Ingrid Alexandra den første kvinnen som arver Norges trone – forhåpentligvis. Tenk på hva vi her i landet er spart for av politisk krangel ved å ha et arvelig monarki! Og vi har vært utrolig heldige med de som har hatt statsoverhodets vanskelige oppgave. Det er all grunn til å flagge.

Her på bruket har det vært flaggstang siden 1890-tallet. Ole Thomesen, første eier, satt på Stortinget for Venstre på 1880-tallet, og flagget sikkert ved unionsoppløsningen 7. juni 1905. Nå er det en offentlig flaggdag. Sammen med andre offentlige flaggdager, beboeres fødselsdager o.l. blir det i år 23 dager da man må passe på at flagget kommer opp og ned til riktig tid.

Men i dag flagger vi for Ingrid Alexandra. Gratulerer med dagen!

oooOOOooo

Det har kommet svar på min henvendelse 7. januar  til DAB@nrk.no. Svaret er gjengitt nederst i innlegget, før kommentaren.

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.