Bentes dag

Her på bruket bor det to firbente og ni tobente dyr. I dag har Bente, det ene av de fir-bente(! dyrene), navnedag. Hun har vært omtalt her i bloggen tidligere, i april 2019, i november 2020 og i desember 2020.

Kaninen Bente og hunden Simba har det til felles at de vanligvis er helt tause. Så  hverken hundeglam eller kaninbrøl bryter stillheten her ved motorveien, i hvert fall har ikke jeg hørt noe.

Navnet Bente høres ganske norsk ut, men er en sammentrekning av det latinske Benedicte ( norsk skrivemåte: Benedikte), som betyr velsignet. Ordet er gjenkjennelig på spansk, f.eks. i sangen Dios te bendiga! (Gud velsigne deg) med Susana Peña fra Ecuador og det norske koret SKRUK (Sunnmøre kristelege ungdomskor) dirigert av Per Oddvar Hildre. Teksten har jeg fått hjelp til å oversette, og jeg tror den er en spansk versjon av den velsignelsen som avslutter gudstjenester i Den norske kirke («Herren velsigne deg og bevare deg…»).

(Innlegget ble påbegynt 06.10.21 og fullført 07.10.21)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no