Antonio og Miriam – to musikalske enere

I dag er fødselsdagen for to musikere som har gledet mange.

Miriam Makeba, som døde i 2008, ville fylt 85 år i dag. Hun vokste opp i det rasedelte Sør-Afrika, og i tillegg til å være musiker, ble hun også en talsperson – etter hvert i landflyktighet – mot apartheid-styret. På YouTube ligger alle sangene hennes, og jeg anbefaler to: The Click Song (få med hva hun sier før musikken begynner, det er noe for språknerder!) og Pata Pata.

Antonio Vivaldi (1678-1741) er en av de store barokk-komponistene. Personlig er jeg særlig glad i hans fiolinkonsert i a-moll (RV 356) fordi jeg selv spilte den i yngre dager da jeg kunne ta meg frem på en fiolin. Det skjedde helt solo, uten orkester, i spilletimene hos kapellmester Einar Nordbø. At jeg aldri fikk noe særlig dreis på fremføringen, skyldtes ikke hans innsats, men snarere min mangel på samme.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget
Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

.