Alternative fakta – uke 7


___________________________________________________________________________

AF1 – Liten raner: En gullsmedforretning i Trondheim ble ranet for et par uker siden. Raneren stakk av til fots, og burde på den ene siden være lett å kjenne igjen, på den andre siden vanskelig å få øye på. For ifølge NRKs reporter på stedet, Mette Vollan, var han svært liten.

oooOOOooo

AF2 – Roald Amundsen: Forrige uke stilte jeg meg tvilende til om det er mulig å gå til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor (I Roald Amundsens fotspor?). Dette har Aftenpostens tegner Inge Grødum fanget opp, ser det ut til, i sin kommentar til at kommunene Kolbotn og Oppegård skal slå seg sammen, mens Ski blir stående alene.

oooOOOooo

AF3 – Ikke varsel mot Støre: I begynnelsen av januar, mens Giske-saken var på sitt mest intense i Bebreiderpartiet, sto bildet nedenfor i Aftenposten, med bildetekst som begynte slik: “Partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadja Tajik var begge i full aktivitet i Stortinget i går.” I den da rådende stemningen ville jeg rådet Støre til ikke å la seg avbilde slik. Men siden det visstnok ikke har kommet noe varsel fra Tajik, er vel dette innenfor hva Partiet godtar.

oooOOOooo

AF4 – Nordkoreansk moteshow: Samtidig som de olympiske leker ble åpnet i den sør-koreanske byen Pyeongchang, ble vårmoten lansert i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Landets leder, Kim Jong-un, er jo kjent som en ordentlig skøyer, og stilte for anledningen opp som mannekeng sammen med sin søster. Årets mote er inspirert av klesstilen i Sovjetunionen ved Koreakrigens utbrudd i 1950, da Nord-Korea hadde stor militær fremgang. Det har dessverre ikke vært tid til å få filmen tekstet.

(Innlegget ble påbegynt 16.02.2018 og fullført 16.02.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no