Alternative fakta – uke 50


___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for fullskjemversjon i eget vindu.

AF1 – Mystisk bilde: Bildet ovenfor er ett av mange som kommer på min PC-skjerm når jeg skrur på “maskinen” og skal logge meg inn. Her trenger jeg hjelp til to ting. For det første: Hvor er dette bildet fra? For meg ser det ut til å kunne være tatt et sted i Norge, kanskje på Vestlandet, men jeg vet ikke. For det andre: Hvor kommer bildene fra? Hvis de befinner seg i Windows-mappen på min PC, må de være godt skjult. Eller hentes de automatisk fra nettet når jeg slår på PCen? Svar fra lesere som vet mer enn meg om dette, mottas med takk. Bruk kommentarfeltet eller send e-post.

oooOOOooo

AF2 – Mystisk morsomhet: Vitsetegninger av Bizarro har jeg spurt om hjelp med tidligere. Jeg tror originalen er amerikansk, og enkelte ganger forsvinner poenget enten i oversettelsen eller i det at jeg ikke er kjent med det amerikanske fenomenet som tegningen spiller på. Her er en ny “nøtt” som jeg trenger hjelp med:

oooOOOooo

AF3 – Kjønnsforvirring: Et innlegg i Aftenposten nylig av Bjarte Onsrud, Espen Ottosen og Aase Bjorvatn Sævik har overskriften Vi er enten far eller mor. Det finnes ingen alternativer.  Vel …  som barnløs er vel jeg hverken far eller mor? Innlegget handler om kjønnsidentitet, som altså har blitt et debatt-tema. I tråd med dette foreslår noen å bruke pronomenet hen når kjønnet er ukjent (vanlig tidligere var han uansett kjønn). I et BBC-program hørte jeg en ny variant, fremført av Jonathan Dimbleby, som leder programserien World Questions. Det han sier, er nok preget av et ønske om å være kjønnsnøytral, men resultatet blir pussig:

oooOOOooo

AF4 – Herre-hijab: Da denne bloggen første gang tok opp temaet hijab, hadde jeg ingen anelse om at det skulle bli så mange gjentakelser. Og jeg trodde det handlet om et hodeplagg for kvinner, knyttet til religion. Etter hvert har jeg skjønt at også menn, i hvert fall noen, bruker hijab. Bakgrunnen er ukjent, men når Inge Kvisvik bruker den inne i et godt oppvarmet lokale, må årsaken være en annen enn at han fryser på ørene. Klippet er utdrag fra en reportasje Hilde Skarvøy Gjestland hadde i NRK Dagsrevyen 30. november.

oooOOOooo

Annonse i Asker og Bærums Budstikka 7. januar 1911.

AF5 – Julegave-ide: For den som foretrekker å kjøpe julegaver fremfor å lage dem selv, fant jeg ideen til høyre da jeg bladde i noen gamle aviser. Det kan tenkes at produktet ikke lagerføres, men det kan kanskje bestilles?

.

.

.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 14.12.2018 og fullført 14.12.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no