Alternative fakta – uke 47


___________________________________________________________________________

AF1 – Julehysteri: Geir Rakvaag i Dagsavisen avslører at de også der er grepet av julehysteri. Se på datoen for julebordet! Kanskje er ikke kristne høytider av de høyt prioriterte kunnskapsområdene for Dagsavisen, men de burde vite at første søndag i advent i år faller på 2. desember. Julebord foregår etter denne datoen, selskapelighet ellers i året kaller man noe annet.

Innledningen til Geir Rakvaags petit i Dagsavisen 17. november.

oooOOOooo

AF2 – Likestilling: Det er vel få som har ødelagt så mye for arbeid med fornuftig likestilling mellom kjønnene som kvinnegruppa Ottar. Deres siste utspill var å nekte en mannlig politiker å overta som taler ved en abortdemonstrasjon der hun som skulle talt, var blitt syk. Jeg sier – tilnærmet – med Karl Marx: Fanatikere i alle land, foren eder! Og jeg slutter meg fullt og helt til twittermeldingen fra Helle Thorsen, gjengitt i Dagsavisen sist onsdag:

oooOOOooo

AF3 – Jernbane: Kjøreledningen på Østfoldbanen var et problem som stadig gjentok seg for noen år siden. Så ble jernbanestrekningen fornyet, og problemet forsvant. Men i dag hørte jeg på nyhetene at Østfoldbanen var stengt fordi et tog hadde revet ned kjøreledningen. Da blir det vel buss for tog. For hundre år siden, og på den andre siden av Oslofjorden, hadde de ikke kjøreledning. Da var problemet linjebrudd. Dette tok litt tid å reparere, og siden de heller ikke hadde buss, ble det båt for tog, slik Distriktschefen kunne melde i en annonse:

Aftenposten 30. august 1918

oooOOOooo

AF4 – “Morsomt”: Privat fleiper man med både det ene og det andre, også når det går ut over personers utseende. Men når vitsetegnere eller standup-komikere (hva heter det på norsk?) lager morsomheter om slikt, er det umusikalsk. For å si det med dronning Victoria (hvis hun sa det): “We are not amused.” Eli Hagen har måttet tåle mye flåsete omtale av sin frisyre. Nå er hun ikke så mye i offentligheten som da ektemannen var partiformann, og bør bli spart for slikt.

(Innlegget ble påbegynt 23.11.2018 og fullført 23.11.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no