Alternative fakta – uke 41___________________________________________________________________________

AF-1: Vanskelig regnestykke: Det faget som i dagens skole heter matematikk, het regning da jeg gikk på skolen. Folkeskolen, som vår grunnskole het, varte i syv år. NRKs Vibeke Røiri gikk nok ni års grunnskole, men det ga ikke utslag i bedre regneferdigheter, slik vi kunne høre i programposten Ekko om Alaska 4. oktober:

oooOOOooo

AF-2: Slitsom programreklame: Et program jeg aldri ser på TV, er NRKs Debatten. Jeg får mer enn nok av (og blir litt sliten av) programlederens voldsomme entusiasme i Dagsrevyens forhåndsomtale. Da hjelper det ikke at Ingunn Solheim lover “eit rykande duell-maraton” og  “Lars og Nehru Sand” som kommentator.

oooOOOooo

AF-3: Trenger hjelp til å forstå: Jeg følger opp forrige ukes Bizarro-vitsetegning om hunder som kommer til himmelen med én jeg trenger hjelp til å forstå poenget med. Er det et ordspill her som har gått tapt i oversettelsen fra engelsk? Eller er det jeg som er uopplyst og burde forstå? Bruk kommentarfeltet eller send e-post.

oooOOOooo

Dagsavisen 12. september 2017

AF-4: Helsepenger: Dagen etter valget var Stine Steen Hanssen en av dem som fortalte Dagsavisen hva hun hadde stemt, og hvorfor. Hennes begrunnelse tilsier etter min mening at hun ved neste lønnsoppgjør for sykepleiere går inn for lavere lønn.

oooOOOooo

AF-5: Sandviksbukta i oktober: Et av valgene øverst på denne siden er Utsikt over Sandviksbukta. Hver formiddag tar jeg bilder av østre og vestre del og publisererdem her i bloggen. Bildene samles til en film som viser utviklingen fra begynnelsen av mars i år, da jeg begynte med dette. Utstyret er enkelt: min mobiltelefon. Da blir det ikke fotokunst, men noen bilder hever seg over gjennomsnittet, som bildet av Sandviksbuktas østre del sist tirsdag:

Sandviksbuktas østre del fotografert sist tirsdag formiddag. Klikk på bildet for å se det i fullskjermversjon (åpner i eget vindu).

2 kommentarer
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

2 kommentarer til “Alternative fakta – uke 41”

  1. Til AF-3: Trenger hjelp til å forstå:

    Hei
    På engelsk heiter rasen Sheep-dog, så eg antar at teksten på engelsk var Sheep-puppies – derav lamme-valper. Nåja, eit forslag i hvert fall.

    1. Her stemmer begge mine forklaringsteorier. Noe har gått tapt i oversettelsen og jeg (med engelsklinje fra gymnaset og som språknerd) fremstår som uopplyst og burde forstått. Jeg bøyer meg i støvet!

Det er stengt for kommentarer.