Alternative fakta – uke 41


___________________________________________________________________________

AF1 – USB, KGB og sånn: “Hvor ringer du fra?” spurte jeg en bekjent for noen år siden, og fikk til svar: “Jeg er på UiO”. Da jeg fikk klarlagt at det betydde Universitetet i Oslo, sa jeg: “Jeg er på TpG”. Jeg ble forundret da jeg måtte opplyse om at det betydde Texaco-stasjonen på Gjettum. Men det er lenge siden, som denne tegneserien viser:

oooOOOooo

AF2 – Anbefaling: Denne twittermeldingen, gjengitt i Dagsavisen,  taler for seg:

oooOOOooo

AF3 – Det hule treet: Det vokser en del små og store lønnetrær her i området. De er nok etterkommere etter det store lønnetreet som sto rett nedenfor naboeiendommen “Bellevue” på den andre siden av Gamle Drammensvei. Det var et spennende tre da jeg vokste opp, med et hulrom som man kunne gå inn i. Da terrenget på “Bellevue” ble rasert på 1970-tallet (omtalt i Arkitektur i mitt nærmeste nabolag her i bloggen 28. september), hadde man så dårlig tid at støttemuren ble lagt rundt treet, som senere ble skåret ned. Nå står bare restene av stubben igjen, og kanskje burde jeg sette en liten lønnespire inn i rommet i muren? Den kan bli til et nytt spennende tre for småbarn om noen generasjoner.

   

oooOOOooo

AF4 – Pleonasme: Morsomheter som har sitt utgangspunkt i språk, er noe jeg liker. Om det var ment morsomt, vet jeg ikke, men den amerikanske baseballspilleren, -treneren og -manageren Yogi Berra (1925-2015) skal en gang ha sagt: “It’s déjà-vu all over again”,

oooOOOooo

AF5 – Værguder: Rakettutskytningsfeltet på Andøya er avhengig av at det ikke blåser for mye når de skal sende av gårde en rakett. Ifølge Lars-Bjørn Martinsen i NRK-Dagsrevyen styrer rakettbasen selv vindforholdene.

(Innlegget ble påbegynt 12.10.2018 og fullført 12.10.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no