Alternative fakta – uke 26


___________________________________________________________________________

AF1 – Snart er det jul: Vi skriver 29. juni, og det er bare 178 dager til jul. I Vinje, der Odd Nordstoga kommer fra, er det bare 161 dager til jul, for der begynner julen 7. desember ifølge en annonse fra Stageway.

oooOOOooo

AF2 – Toppfotball: De fotballsparkerne som er fagorganisert, er medlem av NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). De må vel også være medlem av Norges Fotballforbund for å spille kamper, og er dermed også medlem av Norges idrettsforbund, som er forhandlingsmotpart for NISO. Man kan lett bli en spaltet personlighet av slikt, og det er sikkert en medvirkende årsak til at Norge ikke deltar i fotball-VM. Fotballsparkernes mentale tilstand blir kanskje ikke bedret av LO-rådgiver Kjetil Staalesens presise beskrivelse av fotballarrangementet som pågår i Russland:

oooOOOooo

Klikk på bildet (tatt 12 april) for å se Sandviksbukta nå.

AF3 – Sandviksbukta nå: Bildene ovenfor er fra 12. april, og da lå isen forsatt på Sandviksbukta. I dag er det isfritt og ganske mye varmere, langs flytebryggene er det fylt opp med båter, og i høyre kant av bildet er det nye stupetårnet på Kadettangen på plass. Bildene fra Sandviksbukta er alltid tilgjengelig fra menyen øverst i bloggen.

oooOOOooo

AF4 – Diskriminerende utsagn: Bruker man ordet neger i dag, får man stygge blikk etter seg. Andre ord ser ut til å passere, og blir sitert i Dagsavisens #oslo: “Gikk på trikken, gikk sporenstreks av da trikkefører’n sa: “Tjenare, trevlig dag til deeej…” Svenskefaen.” (signaturen @oslosl).

oooOOOooo

AF5 – MAUD hjem til Asker: Roald Amundsens polarskip MAUD er på vei tilbake til Vollen i Asker, der hun ble bygd. Her er et utsnitt av det Jarle Roheim Håkonsen og Eivind Molde fortalte om saken i Dagsrevyen 22. juni (bare lyden):

Bildene av MAUD før tilbakeføringsoperasjonen begynte, viser at “havet” er svært grunt der hun lå med deler av dekket over vann, og at en riktigere beskrivelse kanskje ville vært at hun lå halvveis under vann.

   

Uansett er det betryggende at lekteren som MAUD ligger på, skal slepes bak slepebåten, selv om det kanskje ville vært mer i Roald Amundsens pionerånd å slepe (?) den foran.

(Innlegget ble påbegynt 29.06.2018 og fullført 29.06.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no