Alternative fakta – uke 16


___________________________________________________________________________

AF1 – Vårtegn: Sandviksbukta var isfri 16. april, og allerede to dager senere forsvant den siste isen fra gårdsplassen. Så nå er asfalten fri til og kan dekoreres med fargekritt.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Budstikkas reportasje og kommentaren.

AF2 – Kulturvern: Telenor (firmaet som bruker en ødelagt propell som logo) har montert mobilantenner på Snarøya kirkes klokketårn. Hovedkontoret ligger jo i menigheten, så selskapet mente vel det var greit å gjøre det. Selv har jeg ikke noe til overs for Telenor, men jeg synes kommentaren under Budstikkas reportasje berører et interessant poeng i saken.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Mulig ødipus-sak: USA har hatt to presidenter med nesten samme navn. George Herbert Walker Bush satt fra 1989 til 1993, mens George Walker Bush var president fra 2001 til 2009. Slik jeg forstår NRKs reporter Marit Kolberg, var Barbara Bush, som døde denne uken, både gift med og mor til den siste.

oooOOOooo

AF4 – Prokrastinering: Fredrik Skavlan har programmer på NRK, og sper på inntekten ved å lage en ukentlig tegning for Aftenposten. Lørdag etter påske berørte han et tema der jeg kjenner meg igjen.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Kristoffers innlegg og Pia Basbergs svar.

AF5 – Svada: I et innlegg på Aftenpostens Si ;D i februar kritiserer 14 år gamle Kristoffer NRK for matsløseri. Aftenposten har gitt NRK anledning til “samtidig tilsvar”. Det kunne prosjektredaktør Pia Basberg gjort enkelt og forståelig ved å skrive: “Du har rett. Vi beklager. Vi skal forbedre oss”. I stedet velger hun en lang, innholdsløs svada-variant.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 20.04.2018 og fullført 20.04.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no