Alternative fakta – uke 11


___________________________________________________________________________

AF1 – Farlig kaffekvern: Programposten Ekko på NRK P2 har en serie de har kalt En kjapp kaffe med …, der utvalgte personer forteller løst og fast om sin jobb. 2. mars var turen kommet til John Smits ved Meteorolgisk institutt. Det var interessant å få litt innblikk i værvarslernes hverdag, men det var skremmende å høre hva de bruker instituttets kaffekvern til.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å få NAOBs forklaring i lesbar størrelse.

AF2 – Veggpryd: Det er nok senskader fra Svaes danseskole som gjør at klippet fra Budstikka får meg til å tenke på de jentene som ikke ble engasjert  og ble sittende som – nettopp – veggpryd. Men de var ikke halvnakne, det jeg kan huske. Og så kommer jeg i tanker om Olaf Bulls vemodigvakre dikt Elvira.

oooOOOooo

Astronomisk interesserte kan klikke på bildet for å få tabellen i leselig størrelse.

AF3 – Vårjevndøgn: Det nærmer seg vårjevndøgn, som i år faller på 20. mars. Men helt siden begynnelsen av februar har solen, når den har vært synlig, gitt såpass varme at det har begynt å tine. Selv om tiningen ikke har holdt tritt med det som har kommet av ny sne, må jeg nå advare om at isen på gårdsplassen begynner å bli usikker.

oooOOOooo

AF4 – Friluftslivets gleder: I motsetning til filmklippet under samme overskrift for to uker siden, kan klippet nedenfor ses av små barn uten at voksne er til stede for å trøste og forklare.

(Innlegget ble påbegynt 16.03.2018 og fullført 16.03.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no