Alternative fakta – uke 10

Om uttrykket alternative fakta (AF)
.

oooOOOooo

AF-1: Løgnaslaget velkommen til Tyrkia: Tyrkias president Erdogan nøler ikke med å “trekke nazi-kortet”, slik Aftenposten skriver. Det skjedde først i en karakteristikk av Tyskland og Angela Merkel, og i går med tilsvarende karakteristikk av nederlandske politikere. I en pressekonferanse torsdag ble Erdogan spurt om sitt syn på at den norske revygruppen Løgnaslaget agerer på samme måte. Her er svaret:

oooOOOooo

AF-2:  Ski-VM 1: Forrige uke var det VM på ski i Lahti. På sendeplanen nedenfor (NRK1 og NRK 2 under VM) har jeg markert sportssendingene med rødt. Deprimerende for en sportsvegrer!

Sportssendinger under VM markert med rødt i sendeplanen for NRK1 og NRK2

Dette er ikke nytt. Innlegget nedenfor sto i Aftenposten 11. august 2012, under sommer-OL i London.,

oooOOOooo

AF-3:  Ski-VM 2: Som kjent gikk det dårlig for de norske deltakerne i ski-VM. Tolv nasjoner deltok, med et samlet folketall på litt over 900 millioner. At Norge, med en befolkning på 0,58 prosent av dette, bare tar 28,6 prosent av medaljene, er en skandale. Sannsynligvis var alle de andre dopet. Men det skal bli verre, i følge Marthe Nyløkken Helseth i NRK radiosporten:

oooOOOooo

AF-4: TV-teknikk: TV er et komplisert medium. Det kreves mye teknikk for de enkleste ting. Eller man kan, som Linda Eide, gjøre det kompliserte enkelt:


Serien Eides språksjov hadde siste program onsdag. Vi vil ha mer!

oooOOOooo

AF-5: Stortingsvalg: Ett av innleggene i forrige utgave orienterte om reglene for å stille liste ved stortingsvalg. Jeg er litt skuffet over at ingen har tatt kontakt for å stille liste med meg som kandidat. Uten å ville legge føringer, kan jeg antyde at et mulig partinavn ville være Festlig Folkeparti.  Men enda bedre er nok Misfornøydes Parti, for med det navnet vil partiet alltid være sikret flertall. Med den rausheten som preger denne bloggen, lenker jeg også til Vidar Kvalshaugs presentasjon i Dagsavisen av Poetisk Sakteparti. Lenken går med hilsen til de jeg kjenner som er medlem av et parti med de samme to forbokstavene.

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget
Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

.