Alternative fakta 9/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Usikker trapp: Notisen nedenfor sto i Asker og Bærums Budstikke for nokså nøyaktig femti år siden. En dame klaget “i telefonen til Budstikken” over at den offentlige trappen ned tll stoppestedet ved Lakseberget ikke hadde vært måkt hele vinteren, og naturligvis ikke strødd. Siden da har det kommet en ny, “selvmåkende” trapp, som det ikke er nødvendig å strø. Men fortsatt har den sine “utfordringer”, som det heter i nytale. Mellom øverste trinn og asfaltkanten i Gamle Drammensvei er det en sprekk på 10-15 cm. Når veien er nybrøytet, er denne fellen skjult av snø, og den som tråkker feil her og faller fremover, får en “krevende” (mer nytale) trappetur.

oooOOOooo

AF2 – Northug-VM: Som nevnt i forrige utgave av bloggen, er Petter Northug ikke med i VM på ski. Men Aftenposten synes fortsatt han er så viktig for dette skirennet at sjefredaktøren har sendt meg en e-post om det.

oooOOOooo

AF3 – Innkjøring forbudt: Jeg er full av fordommer mot de som har dyrere bil enn meg (eller er riktig norsk “mot dem som har dyrere bil enn jeg?). Derfor kunne jeg ikke dy meg for å ta bilde da jeg så denne Mercedesen parkert på en måte som bare kan bety at den har kjørt i strid med skiltene som angir innkjøring forbudt. Men se hva som hendte mens jeg – av ren nysgjerrighet – filmet da Mercedesen forlot parkeringsplassen:

oooOOOooo

AF4 – Melodi Grand Prix 1: I morgen er det norsk finale i Melodi Grand Prix. Nå er det ingen andre land som arrangerer Melodi Grand Prix (ellers i verden heter det European Song Contest), så at det er norsk finale, er vel nokså opplagt. Men nok av det: jeg kan anbefale en vinner! Av de ti melodiene (?) som deltar, har bare én norsk tittel, og der har utøveren til og med bokstaven Ø i navnet sitt. Dette må være det opplagte norske bidraget til den europeiske finalen.

,

.

oooOOOooo

AF5 – Melodi Grand Prix 2: For 50 år siden hadde alle melodiene i den norske finalen norsk tittel og tekst. Vinner ble Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli av Arne Bendiksen. Det året tok jeg norsk grunnfag på Blindern, og hadde stor glede av at en av mine forelesere, universitetslektor Erling Nielsen, med god dansk ironi raljerte over de litterære kvalitetene i den norske vinnermelodiens tekst. GeirRakvaag i Dagsavisen har mimret om dette.

(Innlegget ble påbegynt 01.03.2019 og fullført 01.03.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no