Alternative fakta 8/19

___________________________________________________________________________

AF1 – VM-fri sone: Det arrangeres for tiden skirenn i Seefeld. Det kalles VM, selv om bare noen få nasjoner deltar. Petter Northug deltar ikke, derfor har Aftenposten brukt mesteparten av forsiden og fire sportssider til å fortelle om ham. Siden jeg antar at alle bloggens lesere er kloke og fornuftige mennesker og som sådan uinteressert i dette idrettsstevnet, har jeg denne gangen ikke lenket til teksten. Den utgjør for øvrig bare 25 prosent av de fire sidene, resten er bilder..

.

.

oooOOOooo

AF2 – Not-is: Det er hundre år i tid mellom de to oppslagene fra Budstikka (det øverste fra 21. februar 1919, det nederste fra forrige tirsdag), og de beskriver to helt ulike isforhold. Fra egen erfaring mener jeg å ha registrert at den perioden Sandviksbukta er islagt, har blitt kortere i min levetid. Da jeg var 17, var det noen som hadde lagd rundbane til privat bilrace på isen. Jeg spurte far om vi kunne øvelseskjøre der, noe som resulterte i at han kjørte bilen ut på isen og lot meg kjøre alene der, mens han så på fra stuevinduet. Han påsto jeg hadde kjørt ti mil den dagen. Uansett: Det er mange år siden jeg ville turt å ta sjansen på at isen ville bære min bil.
Siden denne bloggen er motstander av engelskspråklig jåleri, gjør jeg oppmerksom på at tittelen på denne delen av Alternative fakta er et ordspill, ikke et engelsk uttrykk. Dette til orientering for eventuelle low-browers som leser bloggen.

oooOOOooo

AF3 – Billig benzin: Som det fremgår av 1919-notisen ovenfor, var det den gang hester, ikke biler, som kjørte løp på Sandviksbukta. Men bensin var i salg, slik kunngjøringen til høyre fra Industriforsynings-departementet forteller. Da jeg tok førerkortet, kostet bensinen litt over én krone literen. At den var enda billigere i 1919 , overrasker ikke. Men å måle opp bensinen i kilo er vi ikke lenger vant med.

.

oooOOOooo

AF4 – Grande: På side 20 og 21 i Dagsavisen sist tirsdag står det to oppslag om Grande, men bare ett bilde. Det er vel ment som et plassbesparende fellesbilde (jfr. avisens gjenbruk av sistesider i januar), men jeg er litt i tvil om det likner på kulturministeren.

oooOOOooo

AF5 – Rettferdig straff: Tegneserien Skarpe kanter i Aftenposten (tekst: Vebjørn Verlo, tegning: Audun Røberg) kommenterer av og til aktuelle hendelser. Det skjer gjerne på en måte som samsvarer godt med seriens tittel, men som samtidig er til ettertanke.

(Innlegget ble påbegynt 22.02,2019 og fullført 22.02,2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no