Alternative fakta 7/20

___________________________________________________________________________

Spar-handlevogn på tur i Sandvika.

AF1 – Handlevogn: Forrige uke påsto jeg at handlevognen som sto på isen mellom E18 og Kadettangen,  tilhørte Prix. Dette er jo en butikk som har sitt utgangspunkt i arbeiderbevegelsen (Samvirkelaget), så jeg var sikker på at handlevognene deres er røde. Men nei, det er Spar som har slik vogner. Jeg beklager. Vognen på isen står der for øvrig fremdeles.

oooOOOooo

AF2 – 1950-tallet: Sist lørdag handlet Aftenpostens boligdel om et hus som er innredet i 1950-tallsstil. Det er selvsagt mulig å skaffe seg avisen og lese om det, men det er mye hyggeligere å besøke Sandvika museum Lofthe, som er innredet slik en bolig på Løkketangen i Sandvika kunne ha sett ut på 1950-tallet. Museet ligger i 2. etasje (opp den utvendige trappen) i det midterste av de tre veteranhusene i Løkkehaven, og er åpent lørdager 12-15.

oooOOOooo

AF3 – Barnemat: Barn som er så små at de må mates med skje, har ikke særlig valg når det gjelder menyen. Den bestemmer (antakelig) mor. Den som leser dette, bør kanskje ikke gjøre det under inntak av mat.

oooOOOooo

AF4 – Voksenmat: Videosnutten nedenfor har jeg fått fra en av bloggens lesere. Vedkommende mener å ha funnet en mulig årsak til at det stadig oppstår nye virus i Kina. Her gjelder samme advarsel som i forrige notis. Men ta ikke i bruk negative karakteristikker uten å ha tenkt over hva folk i andre land mener om fisk som er tilberedt med malingfjerner (lutefisk).

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Christian Skaugs innlegg i Document.

AF5 – Krig mot kjøtt: Miljøpartiet de gale vil sikkert finne argumenter for sitt syn på kjøttmat i videosnutten i forrige notis. Selv har jeg større sans for det Christian Skaug i Document skriver under overskriften Krigen mot kjøtt er offisielt erklært.

 

 

oooOOOooo

AF6 – Ingen suksess: Ikke alle nye produkter i matvarebransjen får slik suksess at de blir en fast del av utvalget i butikkene. Jeg kan ikke en gang huske fra 1970 at det fantes noe som het pulver-te (på linje med pulverkaffe). Men så har jeg heller aldri vært noen te-drikker.

 

 

 

 

oooOOOooo

Budstikka har fanget inn underlig skilting på Bekkestua.

AF7 – Veiskilt 1: Bekkestua er for tiden et utilgjengelig anleggsområde, og entreprenørene har ansvaret for midlertidig skilting. Det burde de kanskje ta et kurs i?

.

oooOOOooo

AF8 – Veiskilt 2: Kurs i å lese skilt (også kalt teoriprøve til førerkortet) har de som kjører forbi skiltene på bildet til venstre nedenfor for å parkere. Her ved enden av den tidligere gågaten gjennom Sandvika er slik parkering dagligdags (klikk på bildene for å se dem i fullskjerm).

 

oooOOOooo

AF9 – Avskilting, kanskje: Høyesterett har nå avsagt endelig dom i den såkalte Veireno-saken. Selskapets leder ble dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for ca. 500 brudd på arbeidsmiljøloven. Nå blir det spennende å se hva som skjer med de i Oslos kommuneledelse som er ansvarlig for flere tusen brudd på samme lov.

(Innlegget ble påbegynt 13.02.2020 og fullført 13.02.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no