Alternative fakta 7/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Stående båter: Det var uvær i Nord-Norge i går (og det fortsetter visst i dag), så det ble landligge for fiskeflåten helt i starten av Lofotfisket. Det fortalte også tekstingen av Dagsrevyen, mens Yama Wolasmal påsto at fiskerne hadde latt båtene stå. Stående båter ser jeg for meg med baugen opp.

oooOOOooo

AF2 – Standard-forkortelser: I vrimmelen av forkortelser er det lett å gå i surr. Dagsavisen hører til LOs støttespillere, og kom derfor til å rote litt i gårsdagens klipp fra 14. februar 1994 (25 år siden). Eller sto det kasnkje slik i Arbeiderbladet, som avisen da het, og som hadde et svært tett forhold til LO?

oooOOOooo

AF3 – Religion og dyr 1: Det er vanskelige tider for hunder i Irans hovedstad Teheran. Der er det nå forbudt å gå tur med hunden, som etter den iranske tolkningen av Islam er et urent dyr. Resett forteller om dette med referanse til Daily MailBBC og Fox News, og siterer lovteksten:
__“Den som spaserer med, eller leker med, dyr som hunder eller __apekatter i det offentlige rom, vil skade islamsk kultur og i tillegg __forstyrre ro og orden, være uhygienisk, og da spesielt ovenfor __kvinner og barn”.
Som en motvekt mot prestestyret viser jeg til blogginnleggene Menneskets beste vennOtto, en liten tøffing og Takk for vennskapet, Lady. Men det iranske presteskapet har kanskje større forståelse for en Bizarro-tegning gjengitt i denne spalten tidligere.

oooOOOooo

AF4 – Religion og dyr 2: I forrige uke gikk kineserne inn i grisens år. Hva synes jøder og muslimer om det? De ser jo på grisen som et urent dyr.

oooOOOooo

AF5 – Ulvetider: Mens jeg drev med undersøkelser i forbindelse med et blogginnlegg (det som på jåle-norsk kalles research), kom jeg over denne notisen i Aftenposten i februar 1963. Det var før NOAH og andre fanatiske dyrevern-organisasjoner hadde forsuret tilværelsen for reindriftssamer og sauebønder!

 

..

.

(Innlegget ble påbegynt 15.02.2019 og fullført 15.02.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no