Alternative fakta 48/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Navneløsning. Som nevnt et par ganger: Denne siden skifter navn når Kellyanne Conway (hun til høyre ovenfor, opphavsperson til uttrykket «alternative fakta») mister jobben fordi sjefen hennes ikke ble gjenvalgt som president i Sambandsstatene. Navne-problemet (det var en reell utfordring) er nå muligens løst, men nytt navn blir ikke publisert før det skjer et presidentskifte der borte (kanskje i første blogg etter 20. januar 2021?).

֎֎֎

AF 2: Ballsport. Av en nyhetssending forstår jeg det slik at en yngre slektning av Synnøve Solbakken skal overta som trener for en gruppe fotballsparkere som kaller seg «landslaget». Det må bety at Tor Røste Fossen har gått av, eller hva det nå kalles i de kretser. Uansett: Futtbold er ikke min sport (ikke andre, liknende fysiske utskeielser, heller – jeg fullførte folkeskolen på en skole uten gymsal!

֎֎֎

Budstikka 4. desember 1970. Klikk for å lese.

AF 3: Julegaveideer 1. Det er desember og tid for å tenke på julegaver for de som er opptatt av slikt. For å unngå trengsel like før jul med derav følgende økt smittefare har helseminister Bent oppfordet til at julegavehandelen gjøres tidlig. Men så tidlig som 1970, da annonsen til høyre sto på trykk, er vel ikke mulig å få til.

.

.

.

.

֎֎֎

AF 4: Julegaveideer 2. Hva gir man i julegave til den som har alt? Kanskje et abonnement på denne bloggen kan være en løsning? Gaveabonnement er gratis (i likhet med vanlig abonnement), og under den blå firkanten med tekst «Velkommen som abonnent” (i venstre marg) står det hvordan man går frem for å gi et gaveabonnement. Der er også lenke til et gavekort som kan skrives ut.

֎֎֎

Aftenposten 4. desember 1970.

AF 5: Kjøttdeig og laks. Kiloprisen for kjøttdeig ligger ifølge et raskt nettsøk på fra 40-50 kroner og oppover, så kr 19,80 pr. kg for laks i skiver (annonsen til høyre) er kanskje noe å tenke på. Men tenk ikke for lenge, det er femti år siden annonsen sto på trykk.

.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 4. desember 1970.

AF 6: Juleøl! Juleøl eksisterer fortsatt, men selges bare på vinmonopolet. For femti år siden fikk man kjøpt det i dagligvarebutikker med ølbevilling, og det var også tillatt å reklamere for det i avisen (til høyre).

.

.

.

.

֎֎֎

AF 7: Stygt julegavejungelord. «Gi noe som varer. Gi faen.»  (Ukjent opphav),

֎֎֎

Budstikkas nettavis 7. oktober 2020.

AF 8: Rar bildetekst. Lenkene i Budstikkas nettavis har av og til en pussig kombinasjon av bilde og tekst. Såvidt jeg kan se, er bildet til høyre av Askers ordfører, Lene Conradi (H), men teksten sier noe helt annet.

֎֎֎

AF 9: Klesvask. For mange år siden gikk jeg over til å bruke bare sorte sokker. Det forenklet klesvasken. Nedenfor står to mulige løsninger på det mange vaskemaskinbrukere betegner som sokke-mysteriet (den i farger er fra en tegneserie som heter Dødsriket).

(Innlegget ble påbegynt 03.12.2020 og fullført 03.12.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no