Alternative fakta 43/19

___________________________________________________________________________

“Vägtull” er svensk for bompenger.

AF1 – Thunberg-protest: Greta Thunberg fylte 16 år 3. januar, og har siden da kunnet øvelseskjøre til svensk “körkort”. Om hun har benyttet seg av denne muligheten, vites ikke. Men om bildet til høyre er å stole på, har hun i hvert fall oppdaget at bompenger også er på vei for el-biler, som hun sannsynligvis vil måtte bruke (biler med seil er visstnok ikke i handelen).

.

oooOOOooo

To siders annonse i Aftenposten 23.10.2019. Klikk på bildet for å se annonsen i fullskjerm.

AF2 – Bilnytt(?) og -gammelt: Annonsen til høyre sto i Aftenposten onsdag denne uken. Den gikk over to sider, og må ha vært av de dyreste den dagen, i hvert fall når det gjelder innrykkingskostnader. Hva idéarbeidet kostet, vet jeg ikke. Men jeg håper det var billig, for jeg er ikke i stand til å finne ut hva annonsen handler om eller hvem som har rykket den inn. Kanskje er også dette et innfall av Greta Thunberg, siden det står bl.a.  “electric car” oppe i det venstre hjørnet. Derfor vedlegger jeg for sikkerhets skyld – som protest – Aftenpostens bilparade fra 25. oktober 1969. Der er det ingen el-biler, og prisene (for nye biler!) varierer fra kr 12.500 for en Citroën 2 CV AZL til kr 102.000 for en Porsche 911 E. Stasjonsvognene er behandlet i en oversikt for seg, og er noe dyrere enn de tilsvarende personbilene.

oooOOOooo

AF3 – Tog-trøbbel: Det beste transportmiddelet for Greta Thunberg er vel kanskje tog. Basert på egne erfaringer, de siste bare en måned gamle, advarer jeg mot det. En advarsel mot å bruke tog sto også blant twitter-sitatene i Dagsavisen (det er ikke bare Donald Trump som bruker twitter).

oooOOOooo

AF4 – Brexit-forhandlinger: Det er under en uke til Brexit – eller? Boris Johnson har i hvert fall vært i Brüssel og forhandlet frem en avtale som Parlamentet godtok. Som Aftenpostens bilde nedenfor viser, var det harde forhandlinger, som også innebar skitne triks som fikk Jean Claude Juncker til å vri seg i smerte.

oooOOOooo

Aftenposten 11. oktober 2019.

AF5 – Mulig gatepike: Aftenposten påstår i en overskrift at Siv Jensen driver børs-spekulasjon i New York. For det er vel ikke annen gatevirksomhet avisen mener når den sier hun tjener penger på Wall Street? Hvordan Nordsjøen tjener penger der, er noe uklart for meg.

oooOOOooo

AF6 – Konkurs-slutt: Det er sikkert til stor glede for finansminister Jensen når Budstikka kan fortelle at det ikke blir flere konkurser i de sentrale delene av det nye Viken fylke.

oooOOOooo

Document 15. oktober 2019. Klikk på bldet for å lese artikkelen.

AF7 – Fly-tiltale: Bl.a. Document brakte i forrige uke nyheten om at Air Canada skal slutte å si “ladies and gentlemen” til sine flypassasjerer. Det setter jeg stor pris på fordi det fikk Karine Haaland til å skrive to “tavler” om saken: Slutt på damer og herrer i Canada og Canada nedlagt!.

.

.

oooOOOooo

AF8 – Kunde-dressur:  Storebrand bank oppdrar sine kunder som man bør oppdra sine hunder: ros når de gjør noe riktig heller enn ris når de gjør noe galt. Bildet ovenfor dukket opp på PC-skjermen etter at jeg hadde avsluttet en økt i nettbanken nylig. Men noe gjenstår nok før denne dressurvirksomheten er fullkommen. Klikk for å se hvilken melding som kom dagen etter, da jeg glemte å logge meg ut.

(Innlegget ble påbegynt 24.10.2019 og fullført 24.10.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no