Alternative fakta 42/19

___________________________________________________________________________

Budstikkas nettavis 12. oktober 2019.

AF1 – Konger og bileiere: Budstikkas nettavis har de merkeligste saker som “nyheter”, f. eks. lenken til høyre. I tilfelle det interesserer lokalavisen, har også jeg opplevd tre konger (Haakon 7., Olav 5. og Harald 5.), og jeg eier nå min fjerde fossildrevne bil. I tillegg har jeg disponert fire andre fossildrevne biler som jeg ikke har eid. Hvorfor får ikke jeg omtale i Budstikka?

.

oooOOOooo

Bad under oppussing. Klikk på bildet for å lese Aftenpostens viktigste råd.

AF2 – Oppussing: I februar fortalte jeg i Nødrop fra badet at jeg hadde begynt på oppussing av baderommet. Som det fremgår av bildet til høyre, er jeg ikke ferdig. Derfor var jeg glad for tipsene i Aftenpostens boligbilag sist lørdag: Lei badet ditt? Rimelige grep du kan gjøre. Siden står som oppslag på badet, og det viktigste punktet er innrammet med rødt. Nødropet førte for øvrig ikke frem, og jeg er fortsatt på jakt etter en servant med riktige mål.

oooOOOooo

AF3 – Opprydding 1: Både i heimen og ellers på bruket kunne det med fordel vært ryddet litt hist og her. Jeg lar lar meg igjen inspirere av det jeg finner i Aftenposten, denne gangen blant tegneseriene:

oooOOOooo

Budstikkas nettavis 19. september 2019.

AF4 – Opprydding 2: I et velstående strøk som Bærum er det aldri godt å vite hva som dukker opp når man har ryddedugnad.

.

.

.

oooOOOooo

Dagsavisen 12. oktober 2019. Klikk på bildet for å lese saken.

AF5 – Storforbryter: Denne bloggens alltid smilende venninne, Lan Marie Nguyen Berg, viser seg å være en av Oslos forbryterbaronesser, slik det fremgår av overskriften til høyre. Dagsavisens omtale forteller ikke om sykkelveien som Document skriver om, er én av forbrytelsene.

.

.

oooOOOooo

Aftenposten 11. oktober 1919. Klikk på overskriften for å lese hele teksten.

AF6 – Varmere klima: Uro for varmere klima er ikke noe nytt. En bekymret P. A. Øyen skrev om det i Aftenposten for hundre år siden. Margaret Thatcher talte om det i FNs 2. klimakonferanse i Geneve i 1990. Likevel sliter både forskere og turister med å komme seg gjennom sommerisen  i Arktis. Så da er det kanskje ikke så rart at klimahysterikerne i Extinction Rebellion gikk på burgerrestaurant etter å ha demonstrert mot klimaendringer forårsaket av bl. a. for høyt kjøttkonsum.

oooOOOooo

Resett 11. oktober 2019. Klikk på bildet for å lese.

AF7 – Sandnes-politi: Det er med en viss bekymring for bloggens faste lesere i Sandnes-området at jeg leser Resetts oppslag om hvordan politiet herjer der i distriktet. Vær forsiktige, og hold dere innenfor loven!

.

.

.

oooOOOooo

AF8 – Politikk og språk: Ei av sakene i NRK-programmet Språkteigen sist sundag  var at dei færraste partiprogramma seier noko om språk. Men i den nye Ålesund kommune (samanslåing av dei tidlegare kommunane Sandøy, Skodje, Haram, Ørskog og Ålesund) har Ap skrive sitt partiprogram på nynorsk. Eva Vinje Aurdal, ordførar i både gamle og nye Ålesund kommune, fortalde kvifor. Eg vart mest oppteken av hennar val av ord for understreking – eller kva ho no meinte.

oooOOOooo

Resett 21. juni 2019. Klikk på bildet for å lese.

AF9 – Vinje-imam og språk: Vinje kommune i Vest-Telemark har teke imot mange asylsøkjarar frå Somalia. Deira religion er for det meste islam, så difor finst det ein moske i Vinje. Eg høyrde for ei tid sidan intervju med ein tolv år gamal gut som spelte fotball. Han hadde somalisk bakgrunn, og han snakka Vinje-mål utan aksent. Då gjer vel imamen òg det? Les Resett-artikkelen til høgre og bli orientert. Aftenposten har òg hatt ein notis om saka.

(Innlegget ble påbegynt 17.10.2019 og fullført 17.10.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no