Alternative fakta 41/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Konsert. Julesyrinbusktennings-konserten (årets høydepunkt med sanggruppen Hummer & Canari) er i år berammet til søndag 13. desember. Som vanlig er konserten åpen for alle, men i i år begrenser vi det til de som er coronasmittefrie, f.eks. Donald J. Trump, som på det tidspunkt forhåpentligvis har mye ledig tid. Ellers må vi p.g.a. corona-pandemien registrere publikum på forhånd (mer om det i en senere blogg).

֎֎֎

AF 2: Vinterdag. De av bloggens lesere som fortsatt bruker primstav for å ha en viss oversikt over årets gang, snudde denne til vintersiden i forgårs. 14. oktober er som kjent første vinterdag. Men ikke for Kristian Gislefoss, som i NRKs Nyhetsmorgen i går kunne fortelle at gårsdagen (15. oktober) er første vinterdag. Her skal opplyses om at man ved juletider kan få kjøpt noe som heter kalender, som man ikke trenger å snu, og som de fleste brukerne er svært fornøyd med. De fleste mobiltelefoner er også utstyrt med dette verktøyet.

֎֎֎

Alistair Cooke (1908-2004)

AF 3: Valg. Som kjent er det under ett år igjen til valget, selv om mediedekningen kunne tyde på at det finner sted om to-tre uker. I den sammenhengen gjentar jeg hva en eldre dame skrev til Alistair Cooke (1908-2004), som i sitt ukentlige Letter from America snakket mye om særlig presidentvalg  i USA. Damen skrev: “Instead of telling us who might win the presidential election and why, would it not be wiser to wait until the first Tuesday in November and tell us who did win?”

֎֎֎

AF 4: Alderdomskriminell. Budstikka på nett har ikke navngitt henne, men alderen hennes er oppgitt og bilen er avbildet i Budstikkas reportasje, så mange finner nok ut hvem det er. Kanskje har hun en fortid som ungdomskriminell? Frisk oppførsel overfor politiet viste hun i hvert fall, og politiet skal huske at de gamle er eldst.

֎֎֎

AF 5: Vold. Et øyeblikk trodde jeg Budstikka på nett (over) skrev om meg. Men ifølge reportasjen fant voldshandlingen sted på Sandvika stasjon. Når jeg blir utsatt for vold i Sandvika, skjer det som psykisk vold i Rådhuset eller kommunegården, og det skjer tydeligvis med så mange at avisen ikke ser på det som en nyhet.

֎֎֎

AF6: Nesten-konkurs. Arrangementet Kadetten, som er årsak til at den nye fjordparken på Kadettangen er stengt for publikum i månedsskiftet juni/juli de årene det ikke er corona-pandemi, var nevnt første gang her i bloggen i innlegget Kadettangen-konspirasjonen (21.01.2017). Da hadde arrangementet ikke fått navn, men mot slutten av innlegget nevner jeg faren for konkurs. Nettstedet ballade.no har skrevet om Kadettens økonomi.

֎֎֎

AF7: Partier. I forrige Alternative fakta sto en notis om MDG (Miljøpartiet De Grunne / Gale / Grusomme / Griske). Dette partiet er visst en av kandidatene til regjeringsdeltakelse hvis stortingsvalget neste år fører til regjeringsskifte. Bebreiderpartiet er kanskje interessert i å ha dem med, men det er ikke SS (Sosialistisk Senterparti), som bare vil regjere sammen med Bebreiderpartiet – en slags gjentakelse av “kriseforliket” i 1935. Hvem som eventuelt blir statsminister i en slik regjering, avhenger kanskje av “kjøttvekta”, som ifølge en meningsmåling for tiden er nokså lik for de to partiene.

֎֎֎

AF8: Forventningsfull. Budstikka forventer større smitteutbrudd i Asker, i hvert fall er ingen av intervjuobjektene sitert med dette ordet, det står bare i overskriften. Ordbruken ble påtalt i bloggens Corona-ekstra, noe Budstikka åpenbart ikke har fått med seg.

(Innlegget ble påbegynt 16.10.2020 og fullført 16.10.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no