Alternative fakta 40/20

___________________________________________________________________________

Klipp ut og fest til munnbindet!

AF 1: Jungelbønn. For å komme på linje med engelsk-jåleriet, oversetter jeg ikke teksten til høyre. Skriv den ut, og fest den til munnbindet!

.

.

.

֎֎֎

AF 2: Prosent. Når kinoene kan øke utnyttelsen av salene fra 40 til 60 prosent er det ifølge direktør Christin Berg i Nordisk Film Kino en kapasitetsøkning på 20 prosent. Hun er forhåpentlig bedre i det filmfaglige enn i prosentregning, ellers er det vanskelig å forstå hvordan hun har fått direktørjobben. Slik jeg lærte prosentregning like etter midten av forrige århundre, er økningen på 50 prosent. Tallet 20 i denne sammenhengen er antall prosentpoeng kapasiteten har økt med.  Forstå det den som kan – eller vil. Eller les Prosentregning er vanskelig i den aller første utgaven av denne bloggen.

֎֎֎


AF 3: Bonus. Det norske helsevesenet merker land som “røde” hvis antall corona-smittede pr. 100.000 innbyggere er høyere enn 20. Etter denne vurderingen kan Det hvie hus nå omdøpes til Det røde hus. Der har ca. 20 personer fått påvist smitte ifølge en NTB-melding i Aftenposten torsdag, mens det ikke er langt færre enn 100.000 “innbyggere” der. En av de som er smittet, er Alternative faktas ledestjerne, Kellyanne Conway, som riktignok skal slutte som medarbeider for Donald, men som altså får med seg litt virus som “bonus”.

֎֎֎

Document hadde en gledelig melding 6. oktober om MDG-resultatet på en ny meningsmåling. Klikk og les.

AF 4: MDG. Som det fremgår av bildet til høyre, ser det nå ut til å være avklart hva bokstaven G i partiforkortelsen MDG står for. Bloggen vil likevel fortsette å skrive Miljøpartiet de grunne / gale / grusomme, og ettersom finansbyråd Einar Wilhelmsen i Oslo tilhører dette partiet, kan vi kanskje henge på / griske?

֎֎֎

AF 6: Venstre. Norges eldste politiske parti har fått nytt program. Med en oppslutning (ifølge meningsmålinger) like over eller under sperregrensen er det vel lite sannsynlig at partiet får gjennomført programmet helt ut, men Aftenposten har nå intervjuet Sveinung Rotevatn, som bl.a. sier: “Partier som følger enkeltgruppers kortsiktige interesser, dem har vi nok av.” Står det i programmet, tro?

֎֎֎

Dagsavisen 3. oktober 2020.

AF 5: Innsikt. Dagsavisen har en imponerende kunnskap om sine lesere. Der vet man f. eks. hva jeg forbinder med navnet Ted Danson og hvilken sport jeg forbinder med Damon Hill (og jeg vet det ikke selv!). Men man vet ikke at taktarten 4/4 (foxtrot går i 4/4 – spørsmål 1) ikke er en tempobetegnelse. Dagsavisens  sportsreportere skriver kanskje om hvor fort Carl Lewis hoppet i lengde?

(Innlegget ble påbegynt 08.10.2020 og fullført 08.10.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no