Alternative fakta 37/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Epleplukkedagen 2019: I morgen, lørdag 14. september, plukkes eplene, som varslet ukentlig fra blogg nr. 34. Vi begynner i ellevetiden, og det pleier å ta noen timer. Den som vil delta og ennå ikke har meldt fra, må bruke telefonen (ikke tekstmelding).

oooOOOooo

Aftenposten 10. september 2019

AF2 – Politiske venner: Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen har karakterisert Arbeiderpartiets og Høyres venner. Hun finner treffende ord!

.

.

oooOOOooo

Aftenposten 8. september 2019. Klikk på bildet for å se om ordet panda finnes i teksten.

AF3 – Skult panda: I kommentaren til høyre om den avsluttende partilederdebatten i NRK må noe ha blitt tatt ut etter at tittelen ble lagd. Jeg har lest kommentaren grundig, og finner ikke ordet panda nevnt i det hele tatt.

oooOOOooo

AF4 – Virkningsløs egenreklame: Etter Dagsrevyen finner NRK gjerne plass til egenreklame for kommende programmer. Svært ofte, og særlig når programverten er veldig kreativ og programledeen svært støyende, får det meg til å tenke at denne kanalen må jeg komme meg bort fra hurtigst mulig. Som her, sist lørdag:

oooOOOooo

AF5 – Politisk korrekt: Hvorfor det? heter et TV-program som dukker opp av og til med Trond Viggo Torgersen som programleder. Der stiller publikum spørsmål til scenen, og Torgersen peker ut de som skal få spørre. I en fullsatt sal er det ikke alltid så lett, særlig når man tydeligvis må være politisk korrekt når den utpekte skiller seg ut fra omgivelsene ved personlige trekk man ikke kan snakke høyt om. Hvorfor det?

oooOOOooo

Aftenposten 5. september 2019

AF6 – Problemløser: “Sjefen” i overskriften til høyre kan neppe være noen annen kong Harald. Hva som er Norges største problem, og hvilken løsning han har funnet på det, er jeg litt usikker på. Men jeg synes det er rart at dette ikke er nevnt på forsiden av Aftenposten, men først dukker opp på side 54.

.

.

oooOOOooo

Budstikka 14. september 2019. Klikk på teksten for å få den i leselig størrelse.

AF7 – Brynsveien åpnet: For hundre år siden i morgen kunne Asker og Bærums Budstikke bringe den gledelige nyhet at Brynsveien var åpnet for trafikk. En del av omtalen gjelder “den vakre og solide Hvælvbro, der med et betydeligt Spænd fører over Elven ved Løken”. Avisen lover et bilde av broen senere, men det har jeg ikke funnet. Kanskjer er det bildet nedenfor, som Bærum bibliotek daterer til en gang mellom 1900 og 1920.

Bryn kirke i bakgrunnen, Løken bro med hest og vogn på i forgrunnen. Klikk på bildet for å se det i fullskjerm i eget vindu.

(Innlegget ble påbegynt 11.09.2019 og fullført 11.09.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no