Alternative fakta 32/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Bærumssangen 2020. For sikkerhets skyld: Avstemningen om ny Bærumssang avsluttes 15. august, altså i morgen. Blogglesere som ennå ikke har stemt, må skynde seg! Se bloggerens veiledning og/eller les blogginnlegget Bærumssangen 2020 – avstemning.

֍֎֎

Fra begynnelsen av epleprosessen – for noen år siden.

AF 2: Epleplukkedagen 2020. I morgen er det fire uker til årets epleplukkedag på Langset. Det ser ikke ut som det er overveldende mye frukt i år, men det pleier å bli litt til alle som dukker opp. Saftfabrikken er rigget til, så de som eventuelt har med egen frukt (epler, pærer, plommer der stenene er fjernet …) og flasker/kanner kan få presset frukten (meld gjerne fra om dette på forhånd pr. e-post).

֍֎֎

Bloggeren har en slik studentlue. Den er brukt én gang, trolig 2. september 1965.

AF 3: Gaudeamus! I Den nye russetiden annetsteds i dagens blogg er sangen Gaudeamus igitur nevnt mot slutten Sangen ser nå ut til å være fjernet fra årsfestseremonien ved Det kongelige Frederiks Univeritet (UiO), slik jeg forstår et innlegg fra Vibeke Roggen og Kristian Mollestad i Uniforum (nettavis for Universitetet i Oslo) og svar samme sted fra Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo. Nuvel; jeg kan fortsatt synge første vers.

֍֎֎

AF 4: Bergen. Resett melder i klippet nedenfor at det går vilt for seg i Bergen, der parkeringsvaktene naturlig nok er utstyrt med paraply. Men hva annet kan man vente når man lar en mann med hatt og sigar gå løs?

֍֎֎

Resett 11. august 2011. Klikk for å lese.

AF 5: (A)BC-krig. Vi som bor i Bærum, er bekymret over corona-tilstanden i hovedstaden, som er vår nabokommune. Selv klarer vi nok å holde oss unna Oslo, og i likhet med tidligere røde ledere i andre land klarer nok byrådsleder Raymond Johansen å sørge for at ingen slipper ut av hans område. Men han er avhengig av støtte fra Miljøpartiet de gale/grusomme (MDG). Kan vi være sikre på at corona-smitten i Oslo ikke er bakteriologisk krigføring mot Bærum? Partiet har som kjent lenge drevet kjemisk krigføring ved å gå mot all forbedring av E18, med fortsatt helsefarlige tilstander langs veien som resultat.

֍֎֎

AF 6: Smil! I 1936 lagde Charlie Chaplin sangen Smile. Den er senere innspilt av mange artister, blant dem Nat King Cole. Hans innspilling har jeg illustrert med bilder av en kjent, smørblid statsleder.

֍֎֎

AF 7: E-post-reklame. Siden jeg abonnerer på Aftenpostens papiravis, synes avisens markedsførere det er greit å fylle e-postkassen min med reklame. Den som er gjengitt ovenfor,, inneholder tre feil som viser at Aftenposten ikke driver med målrettet reklame:
– Jeg trenger ikke noen fordeler, bilen min har dieselmotor, som ikke har tennplugger og derfor ikke fordeler
– Utsagnet “Endelig maraton, igjen!” bommer totalt på mine interesser, og inneholder en kommafeil jeg som språknerd tar sterkt avstand fra.
– “Oslo Maraton – Virtual Edition”. Hvis Aftenposten tror at engelsk er mitt språk, burde alt ha vært på engelsk.

Ellers har Øystein Sunde sagt det som er å si om dette maratonløpet.

֍֎֎

AF 7: Kvinne-astrologi. Hvilket stjernetegn man er født i, skal visstnok ha mye å si for personligheten. Dansken Tycho Brahe (1546-1601) var både astronom og astrolog, og brukte nok sine kunnskaper som det siste da han satte opp oversikten nedenfor over kvinnens egenskaper ut fra hennes fødselsmåned. Allerede i 1920 gjenga Asker og Bærums Budstikke oversikten (klikk for leselig størrelse):

(Innlegget ble påbegynt 14.08.2020 og fullført 14.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no