Alternative fakta 31/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Bruktbil 1: Bilen nedenfor er kanskje for de litt spesielle, siden den har innebygget maskingevær, oljeutslippssystem (for å gjøre veibanen glatt for forfølgere) og en del tilsvarende utstyr. Det dreier seg om agent 007s spesialbil fra to James Bond-filmer, en Aston Martin 1965-modell. Den ble avertert til salgs i NRK Kveldsnytt for en uke siden, og legges ut for salg til nærmest gi-bort-pris: ca. 40 millioner kroner.

oooOOOooo

Pen Toyota Yaris med rustskade i understellet.

AF2 – Bruktbil 2: Denne bloggens lesere trenger kanskje ikke en bil med maskingevær (se AF1), og da kan bilen på bildet til høyre være et godt alternativ. Den ser pen ut, men må nok gå under betegnelsen “oppussingsobjekt” siden den trenger rustutbedring i understellet for å bli godkjent i EU-kontroll. Ta kontakt, så formidler jeg interessen videre til eieren!

.

.

oooOOOooo

AF3 – Engelskjåleri 1: Marte Nyløkken Helset er sportsreporter i Norsk Rikskringkasting (NRK). Som vanlig er valget av engelsk midt i norsk tale ubegripelig.

Jeg hadde skjønt det hvis hun hadde valgt japansk. “Stor i Japan” høres slik ut på japansk, ifølge Google Oversetter:

oooOOOooo

AF4 – Engelskjåleri 2: NRKs korrespondent i Afrika, Ida Dahlback, bruker nok engelsk i sitt daglige arbeid. Men i reportasjene er det unødvendig å forklare norske ord med engelske uttrykk – tror jeg.

oooOOOooo

AF5 – Upassende: Anders Mol og Christian Sørum spiller sandvolleyball, og det er de visst gode til. Men før de reiser til neste års sommer-OL, bør noen historiekyndige mennesker lære dem at det ikke var horn på vikingenes hjelmer, heller ikke skyggebrem. De bør også lære seg at det ikke anses som passende å bruke det norske flagget som teppe. Dessverre får vi nok mer av dette hvis de to gjør det bra i OL – les blogginnlegget  Respekt for flagget,

oooOOOooo

Peking-bikini.

AF6 – Bikiniforbud: Bikinien har vært omtalt et par ganger her i bloggen. For sikkerhets skyld gjør jeg oppmerksom på at varianten Peking-bikini er forbudt i enkelte byer i Kina. I dette tilfellet underkaster jeg meg forbudet med stor glede.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF7 – Raskt veiarbeid: Til inspirasjon for Satans vegvesen, som har holdt på to-tre år med en strekning av E16 mellom Franzefoss og Vøyenenga i Bærum (i tillegg til tunnel Kjørbo-Franzefoss), viser jeg en filmsnutt om veiarbeid i Nederland.

(Innlegget ble påbegynt 01.08.2019 og fullført 01.08.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no