Alternative fakta 29/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Politi-sk

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese intervjuet.

AF2 – Engelsk-jåleri: En fast side her i bloggen med tittelen “Ukens engelsk-jåleri” ville neppe mangle stoff. Men foreløpig holder jeg igjen, og nøyer meg med enkelte drypp. Bidraget kommer denne gang fra Gina Grieg Riisnæs i Dagsavisen og hennes intervjuobjekt Elilsabeth Hunter, direktør i Vinmonopolet. Riisnes spør: “Hva står øverst på bucket-listen?”. Jeg forstår ikke hva hun spør om, for jeg aner ikke hva bucket-listen er. Men Hunter skjønner nok spørsmålet, og svarer at hun bl. a. vil se the Great Wall of China. At hun velger den engelske betegnelsen i et intervju med en norsk avis, kan kanskje forklares med engelsken i spørsmålet, eller det kan skyldes at hun har studert i Glasgow.

oooOOOooo

Slik informerer NRKs nettradio om programmet, mens noe helt annet foregår. Klikk på bildet for å få det i leselig format.

AF3 – Sommervikar-veldet: Det årlige inntoget av sommervikarer avslører at NRK hverken har kvalitetskontroll (“kontroll i porten”) eller kvalitetssikring (rutiner som sikrer god kvalitet) når det gjelder den tekniske siden av det som sendes. I god ferieånd sender kanalen “Alltid” nyheter (mine anførselstegn) reprise av de to foregående timenes Nyhetsmorgen fra kl. 9 på hverdager. Det er i hvert fall hva som står på sendeplanen. Mandag hadde en ny ferievikar begynt, og vedkommende hadde trolig ikke rukket å lese sendeplanen. Derfor ble sendingen fra kl. 9 i stedet slik (hør en versjon komprimert til ca. to og et halvt minutt):
__Dagsnytt.
__Stillhet i 1 min 27 sek.
__BBC World Service kommer inn midt i en talestrøm, og
-__fortsetter i nesten en halv time.
__Plutselig stillhet i et halvt minutt, deretter fortsatt BBC World
-__Service.
__Midt i BBC-sendingen begynner plutselig reprisen av
-__Nyhetsmorgen.
Det gis ingen forklaring på det som skjer. Jeg gjetter på at det skyldes at ingen journalister er på vakt (det sendes jo reprise), og at ferievikaren plutselig har oppdaget sin feil, retter den og håper at den ikke blir oppdaget.

oooOOOooo

Aftenposten 4. juli 2019

AF4 – For frisører: “… og farten er stor nok til at jeg kunne hatt vind i håret om jeg hadde hatt slikt” skrev Andreas Slettholm i kommentaren Et mer krevende, men mer levende sentrum i Aftenposten nylig. Denne bloggen forsøker å unngå å kommentere folks utseende, men når Slettholm selv bringer hårpryden på bane, tillater jeg meg å gjøre oppmerksom på oppslaget til høyre, fra en kommentar en drøy uke tidligere.

.

.

.

oooOOOooo

 
Forsidene av Aftenpostens morgen- og aftenutgave dagen før månelandingen. Hele morgenutgaven kan leses her.

AF5 – Månelanding 1: Månelandingen i 1969 skjedde på en søndag i en tid uten søndagsaviser. Men Aftenposten var tidlig ute, både i morgen -og  aftenutgaven lørdag (i 1969 hadde Aftenposten to daglige utgaver alle hverdager!). I hovedoppslaget på morgenavisens forside siteres korrespondent Trygve Ramberg fra Houston, som skriver nesten lyrisk: “Mil for mil glir de bort, målet er Stillhetens hav”. På forsiden av aftenutgaven står denne teksten under et bilde med tittelen “Mennesket på månen”:
___“Målet er nådd. Landingsfartøyet står trygt på måneoverflaten,
___klokken er blitt noen minutter over 7 mandag morgen 21. juli
___1969 (norsk tid). Neil Armstrong har åpnet utstignings-luken og
___gått ut på den lille plattformen …”
Inne i avisen er en bildeserie av hele landingen. Slik dekket Aftenposten månelandingen over ett døgn på forskudd – med tegninger.

oooOOOooo

Aftenposten 19. juli 2019. Klikk på bildet for å lese teksten.

AF6 – Månelanding 2: New York Times var sent ute med noe av det avisen skrev i forbindelse med månelandingen. I 1920 hadde nemlig avisen avvist at en rakett kunne virke i vakuum, som er det man har i verdensrommet. Etter alle Apollo-ferdene som forberedelse til månelandingen med Apollo 11 innrømmet nå avisen at den hadde tatt feil.

.

.

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese dommedagsprofetien.

AF7 – Dommedag: Overskriften på en usignert artikkel i Resett antyder at det kan bli andre ting en klimaet å bekymre seg for etter 3. oktober. Lengre ned i artikkelen nevnes det i forbifarten at “en kollisjon riktignok er usannsynlig”. Men NASA traff jo blink for femti år siden, så for sikkerhets skyld bringer jeg advarselen videre.

..

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Aftenpostens omtale av Lise Wulffs installasjon på Oustøya.

AF8 – Installasjon: “Unfolded Landscape #1”  er tittelen på en kunstinstallasjon jeg passerer daglig på vei til Sandvika, og som jeg skrev om her i bloggen i fjor (Fra Ulven til Wulff). Nå har den ene av kunstnerne bak installasjonen, Lise Wulff,  preget landskapet på Oustøya ved å kle inn en stein i strandsonen med hekling. Det får meg til å tenke på noe jeg hørte om Realistforeningen på Blindern. Svært mange av medlemmene reiste daglig med Sognsvannsbanen tll Blindernveien stasjon, og i takknemlighet over at banen eksisterte, fikk Realistforeningen strikket en skinnevarmer i noen meters lengde ..

(Innlegget ble påbegynt 18.07.2019 og fullført 18.07.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no