Alternative fakta 26/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Ledig kontor. Ca. 130 meter fra Langset, opp bakken mot Blommenholm, ligger Villa Fredheim, som er omtalt her i bloggen flere ganger (1), (2), (3). Der er nå noen svært trivelige kontorlokaler ledige. Les mer på Finn.no.

֍֎֎

Budstikka 1. juli 2020. KLikk for å lese artikkelen (trolig bare tilgjengelig for abonnenter).

AF 2: Stillhet. Budstikka-klippet til høyre forteller alle matematikk-kyndige at det er 0,1 prosent (én promille) sjanse for at det ikke blir noe støy-arrangement på Kadettangen neste år. Uansett: I år blir det stille!

֍֎֎

AF 3: Bærumssang-video. Sanggruppen jeg er med i, Hummer & Canari, har – som nevnt her i bloggen for to uker siden – levert et bidrag i konkurransen om ny Bærumssang. Det har medført en ny utfordring: Ved publikumsavstemningen skal sangen gjerne presenteres med “en morsom video”, noe som  avgjort er utenfor gruppens fagområde. Så vi mottar gjerne hjelp fra blogglesere som vil prøve seg. Eventuelle bidrag må være mottatt innen torsdag 9. juli, og vil bli honorert med ære og berømmelse.

֍֎֎

Budstikka 21. juni 2020. KLikk for å lese artikkelen (trolig bare tilgjengelig for abonnenter).

AF 4: Språkvansker 1. Av Bærums fotballag har Budstikka valgt å støtte Stabæk, og avisens nettutgave skriver om en dommeravgjørelse som ikke gikk Stabæks vei. Dommeren var ikke lydhør for kritikk, og avisen beskrev det hele med den pussige formuleringen til høyre. Overskrifter er riktignok et eget språk, men likevel. Klar straffe mot overskriftmakeren i Budstikka!

֍֎֎

Klikk for større bilde i eget vindu.

AF 5: Språkvansker 2. Sandvika storsenterhar en informasjonsplakat ved inngangen fra øverste parkering. Den gjelder forholdsregler for å unngå smittespredning, og jeg stusser over de to nederste punktene. “Ta på minst mulig” – har det blitt akseptabelt å gjøre handlingen i badeantrekk? Og hvorfor “tæpping”? Storsenteret har ellers en forkjærlighet for engelsk, så hvorfor denne lydskriftvarianten?

֍֎֎

Resett 22. juni 2020. Klikk for å lese

AF 6: Nytt og gammelt om Midtøsten. Document er kritisk til norsk Midtøsten-politikk, bl. a. med oppslaget til høyre. Det som der beskrives, var også nevnt i  i filmen om Wenche Myhres besøk på Gaza-stripen1964 for å overlevere et barnesykehus som hennes fan-klubb hadde samlet inn penger til. Barna i filmen er kanskje besteforeldre i dag?

֍֎֎

AF 6: “Viktige” nyheter. Resett smykker seg med slagordet “usensurerte nyheter”. Blant de “viktige” nyhetene som i den senere tid er hentet fra Xtra (Resetts svar på denne bloggens Alternative fakta), er de tre nedenfor. Klikk for å lese – velg mellom øl og politikk!

 

֍֎֎

AF 6: Dame Vera (1917-2020). For er par uker siden kom den vemodige nyheten om at Vera Lynn var gått ut av tiden, 103 år gammel.  Jeg har alltid tenkt at hun og Glenn Miller var noe av årsaken til den allierte seiEren i 2. verdenskrig. Av Vera Lynns sanger fra krigsårene er nok We’ll meet again best kjent, men den fineste synes jeg er White cliffs of Dover, der jeg har en særlig forkjærlighet for linjen “and Jimmy will go to sleep in his own little room again”.

(Innlegget ble påbegynt 03.07.2020 og fullført 03.07.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no