Alternative fakta 24/20

, ___________________________________________________________________________

AF 1: Varmt! I skrivende stund viser termometeret på peishyllen litt over 30 grader celsius. Alle vinduene er åpne, og det er god gjennomlufting. Her ved PCen er det litt lunere enn ved peisen. Det som står nedenfor, er skrevet under slike arbeidsforhold, og jeg ber om forståelse.

֎֎֎

Klikk på bildet for større versjon.

AF 2: Corona. Det er så mangt som kan friste i varmen, bl. a. corona, som også er en type øl. En bloggabonnent påpekte dette i en kommentar til bloggens corona-ekstra : “Det finnes et øl-merke som heter Corona. Om man stadig vekk lesker seg denne drikken, kan det være at den kan virke som en motgift mot Corona-viruset. I det minste vil man kunne bli lykkelig Coronasyk.” Bizarro i Dagsavisen nevner også Corona:

 

֎֎֎

Document 17. juni 2020. Klikk for å lese.

AF 3: MDG-hets. Document forteller om en politisk sak i Oslo der MDG (Miljøpartiet De Grusomme) er involvert, men velger en nokså puseaktig overskrift (gjengitt ovenfor). Jeg tillater meg å omskrive til en ordlyd som beskriver det jeg tror er sakens realiteter: “MDG viste sitt sanne ansikt i Oslo: Ville stenge vei, og overkjørte lokaldemokratiet.”

֎֎֎

AF 4: Installasjons-brann. Lise Wulffs hekle-installasjon på Oustøya ble nevnt her i bloggen for nesten ett år siden. Nå er den borte, brent av noen som kanskje ikke visste at det var en kunst-installasjon (var den skiltet?), og som kanskje ville rydde i strandsonen.

֎֎֎

Melding fra Luftambulansens 113-app. Klikk for større bilde.

AF 5: Nød-app. I likhet med meg har sikkert mange lastet ned og installert 113-appen”. Nylig kom jeg til å trykke på den av vanvare, og fikk opp meldingen til høyre på skjermen. Forslag om tiltak for “en bedre opplevelse” er nok ikke det jeg ville kommet med overfor en telefonbruker som må antas å være skadet eller alvorlig syk …

.

.

.

֎֎֎

Information board at Sandvika storsenter, Norway.

AF 6: Pourquoi pas français. Clear Channel and Sandvika Storsenter seem to believe that they are located in a country where English is the preferred language. I have the impression, however, that you still can speak Norwegian in most of the shops.

.

.

.

.

֎֎֎

AF 7: Nytt ord. For tre år siden skrev jeg om “n-ordet” her i bloggen, og brukte det til og med i overskriften (Neger før og nå). Nå har det endelig dukket opp et politisk korrekt ord til erstatning for “n-ordet”: melaninrik. Jeg gleder meg til å høre innspillingen av Egners barnesang Det var en melaninrik gutt som hette Vesle Hoa. Nyordet ble av meg sist observert i Hatem Ben Mansours debattinnlegg Hvor mange melaninrike ser du?

֎֎֎

AF 8: Maskulint. Noen jobber er så tøffe at det må et mannfolk til. Konsernsjef i Schibsted er én slik jobb, finansminister en annen. Aftenpostens lørdagsquiz opplyser at (den nylig avgåtte) konsernsjefen i Schibsted heter Kristian Skogen Lund, og vi husker alle finansministrene Kristian Halvorsen og Siv (for Sivert) Jensen.

Aftenposten 13. juni 2020, Klikk for å se hele quizen og svarene.

(Innlegget ble påbegynt 19.06.2020 og fullført 19.06.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no