Alternative fakta 21/20

, ___________________________________________________________________________

AF 1: Forsinkede fakta (reprise). Som meldt til bloggens abonnenter fredag kveld, er også denne utgaven av Alternative fakta del 2 av ukens blogg. Den ble utsatt til lørdag slik at jeg kom i seng i rimelig tid fredag og kunne samle nye krefter til å digitalisere det innholdet som for det meste lå klart i hodet (der som kjent all tekstbehandling foregår), ukens Alternative fakta er derfor datert 29. mai. Om en uke håper jeg å få hele bloggen ferdig på fredag (5. juni).

֍֎֎

Klikk på bildet for å lese hva Store norske leksikon skriver om pinse.

AF 2: Hvorfor pinse? Pinsen feires, som alle(?) vet, til minne om at Den hellige ånd kom til apostlene. Pinsen er den ene av de tre store kristne høytidene (jul, påske, pinse) som ikke er knyttet til Jesus. Den er omtalt i Apostlenes gjerninger (Apg 2 4), og det kan virke litt forvirrende at det der står “da pinsefestens dag var kommet”, men det var nok den jødiske pinsen sjabuót eller sjavuót. Samtidig kan det avkreftes at 17. mai feires til minne om da Jesus var russ.

֍֎֎

Document 12. mai 2020. KLikk på bildet fof å lese artikkelen.

AF 3: Politisk hilsen? Det burde vært nevnt i bloggens første innlegg 15, mai, Mellom to nasjonaldager, men kommer “allerede” nå: Stortingsrepresentanter med særlig interesse for Israel forsøkte å få sendt en 14. mai-hilsen dit to dager før Dagen, ifølge Document.

֍֎֎

Kjørebane (asfaLtert) og gangbane (brolagt). Klikk på bildet for å se det i fullskjerm.

AF 4: Veidekke. Dette skrives etter at jeg har hatt min ukentlige vandring til Sandvika for å kjøpe lørdagsavis. Da tar jeg meg frem på en veistrekning som ble anlagt på slutten av 1990-tallet, og der veidekket tydelig markerer hva som er ment for henholdsvis kjørende og gående. Men på den brolagte delen er det vanskelig å gå med rullator, og ubehagelig om man klarer seg uten.  Hadde brolegningen vært i kjørebanen, ville det vært uten problem for bilister og syklister, og kunne kanskje virket som fartsdemper, noe særlig syklistene trenger (se Vern mot syklister fra april 2017).

֍֎֎

Sndcvika, 30. mai 2020. Klikk på bildet for å se det i storskjerm.

AF 5: Parkering 1. Parkeringskontrollen hadde parkert litt ukonvensjonelt i Sandvika i dag, men skrev neppe ut noen anmerkning til seg selv. Heller ikke bilen nærmest, som sto over to parkeringslommer, hadde fått noen anmerkning, etter det jeg kunne se. Men den hadde vindusviskere som er skjult når de ikke er i bruk, så der var det ikke noe å feste en gul plastremse i. Smart løsning!

֍֎֎

 
Politibil på fortauet. Sandviksveien 30. mai 2020. Klikk på bildene fof å se dem i fullskjerm.

AF 6: Parkering 2. Politiet var interessert i et eller annet på E18, og  valgte fortauet som parkering da det skulle observeres fra Sandviksveien.  Politibilen hadde både  blålys og blinkende oransje lys, men det gjorde den ikke enklere å passere for syklister.

֍֎֎

Klikk på bildet for å lese Budstikkas artikkel (kanskje bare tilgjengelig for abonnenter

AF 7: Ringeriksbanen. Statlig reguleringsplan for Ringeriksbanen (mellom Sandvika og Hønefoss) er nylig ferdig. Budstikka lover å følge med, men nevner ikke tidligere skriverier om banen, f.eks. artikkelen Ringeriksbanen fra oktober 1919, der det loves en reisetid på bare ni time mellom Bergen og Kristiania (Sandvika var i 1919 ennå ikke by.

֍֎֎

AF 8: Matvarer. LIlle Skinkefabrikk tilbyr “Ferskpakket spekebrett” hos Rema på Fekjan. Brettet er av plast, men det er jo betryggende at det var ferskt da det ble pakket. Tro om fabrikken også opplyser på etiketten om ikke-ferske brett? Butikken selger sommerkoteletter, har den også vinterkoteletter? Og de argentinske villrekene påstås å være uten skall, men de jeg kjøpte, var nok så ville at det ikke hadde vært mulig å få av alt skallet Derrfor vil jeg vil heller ha tamme reker.

(Innlegget ble påbegynt 30.05.2020 og fullført 30.05.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share