Alternative fakta 18/19

___________________________________________________________________________

Hvite kirsebærblomster og gul forsythia i skjønn forening. Bildet er tatt 28. april 2019.

AF1 – Velkommen til dugnad: Naboens kirsebærtre og min avlegger ser ut til å ha lært av forsythiaen, og blomstrer på nesten bar kvist. Det er ellers tid for vårdugnad her på bruket. Den finner sted i morgen, og hovedprosjektet er å få lagt ned et kabelrør mellom hovedbygningen og garasjen. Ellers er det en rekke mindre prosjekter, og alle som vil øve seg på hagearbeid, er hjertelig velkommen. Vi begynner i titiden.

oooOOOooo

Olaug Bollestad (IKrF) jukser i sekkeløp. Resultatlisten er ikke kjent.

AF2 – KrF-idrett: Kristelig Folkeparti hadde landsmøte sist helg, Innimellom politikken øvde deltakerne seg til 17. mai med bl. a. potetløp og sekkeløp. Det er ikke vanlig med skader i disse idrettsgrenene, men Olaug Bollestad falt i sekkeløpet og brakk to ribben. Hun er utdannet sykepleier og har arbeidet på sykehus, så hun pleier sikkert seg selv på forsvarlig vis. Mer bekymringsfullt er det at hun åpenbart jukser i sekkeløpet: i stedet for å hoppe med sekken rundt bena har hun tråkket gjennom sekken og går på vanlig måte. Det politiske idrettsstevnet har inspirert Karine Haaland i Document til artikkelen Flere skadde under KrFs landsmøte.

.

oooOOOooo

AF3- Piggfri sommer: Det er igjen tid for dekkforhandlernes årlige hylekor om hvor farlig det er å kjøre med piggfrie vinterdekk om sommeren. Det har jeg gjort i snart ti år. Filmklippet nedenfor er fra 2014, da jeg kjørte tur-retur Kirkwall på Orknøyene (noen fergereiser i tillegg til kjøringen).

Man klarer seg godt med piggfrie vinterdekk også i et slikt regnskyll hvis man tilpasser farten etter forholdene. Hvis det er så farlig å kjøre på våt vei med piggfrie vinterdekk om sommeren – hvorfor kan man da uten fare kjøre på regnvåt E18 i mars og april?

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese NTB-meldingen i Resett

AF4- Munch til Saudi-Arabia: Munch-museet skal ha utstilling i Saudi-Arabia. Med Edvard Munchs mange nakenmotiver er et slikt tiltak ikke uproblematisk, slik bl.a. Resett forteller i en NTB-melding. Da jeg var i Saudi-Arabia for mange år siden, solgte hotellets aviskiosk pocketbøker med dristig kledde damer på forsiden. Dristigheten besto i en utringet kjole. Og ærbarheten i henhold til den stedlige religionen ble beholdt ved at damen på bildet var tusjet over fra utringningen opp til halsen. Men ingen hadde tegnet hijab eller nikab på henne.

oooOOOooo

AF5- Der endgültige Lösung …: En av de som leder rehabiliteringen av Kommunegården i Bærum snakker om “den endelige løsningen”. Det er et uttrykk jeg forbinder med helt andre ting enn reahbilitering. Men bygningen er altså fraflyttet for totalrenovering. Såvidt jeg forstår, skal nesten alt unntatt bærende konstruksjoner og yttervegger rives og bygges på nytt. Det er jo rimelig, bygningen er hele 29 år gammel og selvsagt helt umoderne. Hovedbygningen her på bruket er forøvrig 128 år gammel …

(Innlegget ble påbegynt 03.05.2019 og fullført 03.05.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no