Alternative fakta 16/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Podcast 1. En interessant diskusjon om folkeretten ble for en tid siden sendt i  NRK-programmet 2db5a223-0409-4e29-b4a9-b92304edbafa_0_ID192MP3.mp3. De som stusser over program-tittelen, finner forklaring i innlegget Egen skatt på NRK-“kvalitet” her i bloggen i januar i år.

oooOOOooo

AF 2: Podcast 2 Som antydet i forrige AF, har NRKs podcast-redaksjon sine egne meninger om programtitler.  Det er vel også bakgrunnen for endringen i programtittel nedenfor (originaltittelen til venstre). Jeg har også et forslag til tittel med illustrasjon.

 

oooOOOooo

AF 3: Glitter. Aftenpostens boligmagasin  hadde for et par uker siden en helside om bruk av glitter, og stilte det eksistensielle spørsmålet “Har du tenkt over glitterbruken din?” Bloggens lesere har sikkert – i likhet med meg selv – gjort det både titt og ofte, og har dette under full knotorll. For hva er vel mer irriterende enn glitterbruk som ikke er gjennomtenkt!

oooOOOooo

AF 4: Dronningsang. Etter Aftenpostens forhåndsomtale av  dronning Margrethes 80-årsdag så jeg frem til en stor musikalsk opplevelse i gåR. Nabohuset er tross alt tett befolket med dronningtro dansker. Men jeg hørte ingen sang, så den må ha foregått på motsatt side av huset.

oooOOOooo

Aftenposten 25. mars 2020.

AF 5: Preposisjonsplassering. Overskriften til høyre er en Aftenposten-variant av den svenske sangen “Jag är inte sjuk, jag är bara svensk”. Den er muligens også et eksempel på at plassering av preposisjoner kan ha betydning for tolkningen av en tekst.

.

.

.

.

oooOOOooo

Hva er dette? Er kr 1599 en passende pris?

AF 6: Kjøkkenredskap? An-nonsen til høyre sto i Aftenposten 20. mars. Med min skolefransk kan jeg nesten gjette meg til hva sansaire  betyr, men hva brukes redskapet(?) til? Og er det verdt prisen? Bloggens verdensvante og kulinarisk velskolerte lesere vet sikkert noe om dette.

oooOOOooo

Bizarro i Dagsavisen 3, februar 2020. Men poenget?

 

AF 7: Vits? Nok en gang har Dagsavisen brakt en vitsetegning der jeg ikke forstår poenget. Men det gjør kanskje bloggens kloke og vakre lesere?

(Innlegget ble påbegynt 16.04.2020 og fullført 17.04.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share