Alternative fakta 1/21

___________________________________________________________________________

Godnissen utenfor hovedbygningen beskyttet Langset mot farlige virkninger av ti timers strømstans.

AF 1: Rampenisse.  En ca. 3 1/2 år ung  dame jeg kjenner, har hatt mye å gjøre i førjulstiden med å ordne opp etter rampenissen, som har herjet der hun bor utenfor Stavanger. Her på bruket slo den stedlige rampenissen virkelig til natt til 4. juledag, da strømmen plutselig forsvant, og området var strømløst i omtrent ti timer. Eller var det strømnett-operatøren som sto bak? Elvia, som operatøren heter (oppkalt etter Elvis Presleys søster?) har nylig valgt ut bl. a. meg til et pilotprosjekt der strømmen er billigere om natten, og har kanskje funnet ut at det ble for dyrt. Men basert på tidligere erfaringer, tror jeg mest på rampenissen. Heldigvis har det i hele høst stått en godnisse på trappen utenfor hovedbygningen, så her på bruket klarte vi oss bra gjennom strømstansen.

֎֎֎

Ikke prøc å narre barn med slik julenisse-«forkledning»,

AF 2: Julenisse.  Selvsagt har ingen av bloggens lesere med ansvar for små barn forsøkt å narre dem med julenissen. Hvor galt det kan gå, viser følgende historie: En toåring var helt utrøstelig juledags morgen, og bare gråt og gråt. Til slutt fikk foreldrene roet ned barnet, som åpnet en skapdør ute i gangen, pekte på julenisse-utstyret som l å i en haug på gulvet og sa med gråtkvalt stemme: «Det er noen som har flådd julenissen!»

.

.

֎֎֎

AF 3: Reinsdyr.  Det påstås at julenissen reiser rundt med reinsdyr. Barna i en barnehage i Alta tror neppe på det, i hvert fall ikke de som gikk i denne barnehagen for et par år siden da NRK Dagsrevyen hadde en reportasje derfra.

NRK Dagsrevyen 1. oktober 2018.

֎֎֎

Aftenposten 21. desember 2020. Klikk for å lese.

AF 4: Julepynt.  Aftenposten-notisen til høyre var kanskje ment som en glad-nyhet før jul. Jeg vet nå ikke, jeg. Men noe måtte jo Saudi-damene bruke sin nyervervede rett til bilkjøring til – før de gikk i gang med julevasken.

.

.

.

.

֎֎֎

AF 5: Forventning.  Det er ikke betryggende hvordan enkelte av helsevesenets representanter uttaler seg om corona-epidemien. Det forventes både dødsfall (Camilla Stoltenberg i  april) og økt smitte (Line Vold denne uken – nedenfor). Ordet forvente innebærer for meg at det forestår noe gledelig.

֎֎֎

Beklagende e-post fra HomeNet. Klikk for å lese.

AF 6: HomeNet-beklagelse.  HomeNet leverer – etter eget utsagn – «lynraskt internett». Nåja. Her i området har vi ventet i snart tre år på å bli tilkoblet. Firmaet sliter også med kommunikasjonen med kundene, som e-posten ovenfor viser (uthevelsen sist i meldingen er gjort av meg).

֎֎֎

AF 7: Taxi-beklagelse.  Den daglige lederen for Ålesund taxi har uttalt seg til NRK om en drosjesjåførs triksing med betaling med TT-kort. Også i Ålesund er bruken av ordet beklage litt lemfeldig. NRK refererte daglig leder John Breivik ved å vise en tekstplakat som ble lest høyt:

(Innlegget ble påbegynt 30.12.2020 og fullført 30.12.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no