Akternative fakta 32/19

___________________________________________________________________________

Aftenposten 5. august. Klikk på bildet for å lese reportasjen.

AF1 – Bilteknikk 1: “Bilen ble stående med motoren under vann flere steder …” står det i teksten  under bildet til høyre. Meg bekjent befinner motoren på en Mercedes seg stort sett over støtfangernivå. Men det er jo en avansert bil, som kanskje har flere motorer? Det kan være dette bildetekstforfatteren sikter til med “flere steder”.

.

oooOOOooo

Passende bil for Dagsavisens lesere (pris 1.853.900 kroner). Klikk på bildet for å lese avisens presentasjon av kjøretøyet.

AF2 – Bilteknikk 2: Forrige uke skrev jeg om to bruktbiler som er til salgs. Denne uken lar jeg Dagsavisen presentere den bilen de synes passer for avisens lesere, en BMW X7 M50D til en pris på fra drøyt 1,6 millioner kroner (avisens testbil kostet kr 1.853.900). Som avisens biltester Morten Abrahamsen skriver: “Når nesten ingen ting er stort eller luksuriøst nok, har man alltids BMW X7”. Det er nok en problemstilling som går hjem hos Dagsavisens lesere.

oooOOOooo

Sineenat Wongvajirapakdi er blitt utnevnt til den thailandske kongens offisielle elskerinne. Klikk på bildet for å lese hva Resett skrev om saken.

AF3 – Nytt fra Thailand: De av bloggens lesere som har reist med Thai Airways, kan ha opplevd Sineenat Wongvajirapakdi som flyvertinne. Hun har nå steget i gradene, og ble nylig  utnevnt til offisiell elskerinne for kong Maha Vajiralongkorn av Thailand. Kongen er nygift, og hans nye kone Suthida Vajiralongkorn var til stede under utnevnelsen, som også ble TV-overført. I Thailand er det strenge staffer for å si noe ufordelaktig om kongehuset, og det er kanskje like greit.

.

.

oooOOOooo

Budstikkas nettavise 29. juli 2019.

AF4 – Hold asfalten singelfri: Meldingen til  høyre sto nylig i Budstikkas nettavis. Nå må kommunen eller hvem det er ta veivedlikeholdet på alvor! Det hører ingenting hjemme å strø singel på asfalten!

.

oooOOOooo

Aftenposten 2. august 1919. Klikk på bildet for å lese teksten.

AF5 – Tunneler: Tunneler har vært et gjengangertema her i bloggen i år, fra innlegget Det er en tunnel i din fremtid i januar til avslutningen av innlegget Bilturer på tvers i juni. Det siste handlet bl.a. om tunnelen under Den engelske kanal. Notisen til høyre sto i Aftenposten 2. august 1919, og allerede 6. mai 1994 ble tunnelen åpnet. Det er et tempo det står respekt av!

.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese spørsmålene i Dagsavisens quiz lørdag 3. august.

AF6 – Hemmeligholdt dødsfall: Ifølge Dagsavisens sisteside sist lørdag døde Jens Stoltenberg i juli 2014. Hvem er det da som med samme navn blir omtalt som NATOs generalsekretær?  For de som vil prøve seg på resten av Dagsavisens quiz, har jeg lagt en lenke til quiz-fasiten.

.

oooOOOooo

Kadettangen i 1967. Klikk på bildet for å se det i fullskjerm i eget vindu. Klikk HER for å lese hele innlegget fra “Badegjest fra Blommenholm”.

AF7 – Støy på badestranden: Kadettangen var for lenge siden en tange skrev jeg her i bloggen i mai. Av hensyn til den offentlige ro og orden frekventerer jeg ikke denne badeplassen. Men jeg støtter leserinnlegget Kadettangen badeplass , som sto i Asker og Bærums Budstikke for femti år siden, undertegnet av “Badegjest fra Blommenholm”. Særlig legger jeg merke til nest siste avsnitt, som gjengis her:
___“Ellers er å si at radio og platespiller ikke
___hører hjemme på en tettsatt badestrand.
___– – –  Det er forskjell på lyder. Barns latter,
___rop og skrik, motorbåtdur og flylarm er slikt som man aksepterer.
___Det er livets røst. Men radio-musikk er et spørsmål om smak og
___behag. Det noen synes er nydelig, kan andre finne så grusomt at
___det ødelegger oppholdet for dem.”

oooOOOooo

Lagkaptein Erna Solberg på Regjeringens lag, som ble slått 7-0 av Fredrikst FKs gatelag. Klikk på bildet for å lese reportasjen fra kampen.

AF8 – Regjerings-fotball: I siste øyeblikk før publisering tikker det inn en NTB-melding via Resett om at Fredrikstad FKs gatelag har slått Regjeringens fotballag 7-0 i en kamp på Ullevaal stadion. Selv om pave Johannes Paul II sa at av alle uviktige ting er fotball den viktigste, vil jeg gratulere Regjeringen med prioriteringen (det rimte!): Regjeringsarbeid fremfor fotball.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 08.08.2019 og fullført 08.08.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no