75!

I dag passer det å begynne bloggen med en fødselsdagsfanfare …

… for i dag fyller jeg 75 år!

Min tradisjon tro blir det ingen storslagen markering. At det i det hele tatt blir noen markering, skyldes at mitt antall år er delelig med 25, det er m.a.o. (etter tradisjon fra 1300-tallet) et jubelår, og bør som sådan markeres.

Smittevernrestriksjonene har satt sine begrensninger på fødselsdagsarrangementet etter at jeg har lest anbefalinger og regler grundigere enn statsministeren gjorde tidlilgere i år (men hun er bare 60 …). Men antallsbegrensninger er jeg vant til fra mine tidligere jubileer. Femtiårsdagen ble markert ombord i veterandampskipet BØRØYSUND, der det var et maksimalt antall passasjerer å ta hensyn til. 25 år tidligere foregikk feiringen (og det ble ikke feiret på mitt initiativ!) i en forholdsvis liten leilighet i Stavern, der det mest minneverdige kanskje var at den ene fødselsdagskaken skled av fatet og havnet på gulvet, hvoretter spørsmålet ikke var «Hvor stort stykke skal du ha?», men «Hvor mye skal du ha?» Nuvel, det er femti år siden.

Egentlig synes jeg ikke det er så stas å bli 75. Men når man tar alternativet i betraktning, som kong Olav (43 år eldre enn meg) sa i et intervju da han var 75 eller 80, kan det være grunn til å feire. Hadde jeg hatt muligheten, ville jeg fylt f. eks. Bærum kulturhus med alle de som har vært snille mot meg og overbærende med meg opp gjennom årene – ingen nevnt, ingen glemt.

Fødselsdagsfanfare til åpning, to fødselsdagssanger til avslutning. Den ene, I går var det bursdan min, ble skrevet 17 år før jeg kom til verden, og tilhører mitt repertoar (hvis jeg får hjelp til akkompagnementet), men fremføres her av Einar Rose:

Den andre, Årene går, passer bedre for dagens anledning, tilhører Einar Schankes evergreens og har et viktig sistevers:

(Innlegget ble påbegynt 27.06.2021 og fullført 02.07..2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no