Alternative fakta 14/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Hilsen fra Skatteetaten: Årets skattemelding, tidligere kjent som selvangivelsen, er mottatt. Jeg har reservert meg mot digital kontakt med det offentlige (det burde alle gjøre!), og får derfor skattemeldingen på papir. Imponerende nok lå den i postkassen samme dag som digitalslavene kunne bruke sitt dyrt betalte internettabonnement og tilsvarende datautstyr til å lese den på nettet. Digitalslavene kan heller ikke, som Snoopy/Sniff og jeg, melde tilbake til avsender.

oooOOOooo

AF2 – Målrettet reklame 1: På vei ned fra parkeringen på Sandvika Storsenter hver fredag passerer jeg to reklameplakater. De skifter fra uke til uke, og det er overraskende hvor mye penger ulike firmaer bruker på å snakke til kunder helt andre steder i verden. Se på disse to, og finn det ene lille kjennetegnet på at dette er myntet på norskspråklige (klikk på bildene for å få dem i stor versjon):


Klikk her for fasit.

oooOOOooo

AF3 – Målrettet reklame 2: Mens Huawei og Fisherman’s Friend i notisen ovenfor er utenlandske firmaer, er Tine norsk. Det er derfor naturlig at det tidligere Fellesmeieriet henvender seg til sine potensielle kunder på de språkene som er mest gangbare.

oooOOOooo

AF4 – Fattigfolks klær: Bildet over viser serieskaperne og hovedrolleinnehaverne i HBO-serien Fremvandrerne. Vi får håpe at hun som står lengst til venstre, får godt betalt, slik at hun får råd til å kjøpe seg bukser uten rifter og hull.

oooOOOooo

AF5 – Pass på språket: Bildet i forrige notis er hentet fra Dagsavisen. Det tjener avisen til språklig ære at de skriver hovedrolleinnehaverne, ikke hovedkarakterinnehaverne. Så får jeg bare håpe at bloggens lesere for sitt indre øre hører forkortelsen HBO uttalt Hå-Be-O, ikke Eidj-Bi-Ou.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese artikkelen

AF6 – Faste: Det er fastetid, og de av bloggens lesere som driver med slikt, får bare holde på med det frem til påske. Bildet til høyre kan være en fristelse som setter ekstra spiss på det å avstå fra kjøtt. Men det er grunn til å ta inn over seg det som står i tittelen under bildet, og forberede seg på en kjøttrik grillsesong i løpet av våren og sommeren. Les og hør gjerne blogginnlegget Spiser vi ikke kjøtt, må vi flytte fra august i fjor.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 05.04.2019 og fullført 05.04.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no